Fenomenální nugátový cheesecake

Fenomenální nugátový cheesecake. Základ tvoří sušenky, vnitřek vynikající mascarpone a šlehačka a na vrchu vynikající milka čokoláda se zakysanou smetanou.

Recept Fenomenální nugátový cheesecake

Suroviny

Základ:
150 gsušenky
50 glískové ořechy
1 lžícenutella
80 mlmléko
Krém:
500 gsmetanový sýr
250 mlsmetana ke šlehání
1 lžícemed
8 gželatina
Nugátový krém:
125 gMilka Noisette čokoláda
100 mlzakysaná smetana
mleté lískové ořechy na posypání

Postup přípravy

  1. Připravíme si krúhlu pečicí formu, kterou vyložíme pečícím papírem. Průměr formy 20 cm.Tip: Šnekový beránek - velikonoční pečení
  2. Lískové oříšky a sušenky pomocí mixéru zcela rozmixujeme na prach, přidáme nutelu a mléko. Zpracujeme hmotu, ze které umíme udělat kuličku. Navrstvíme na dno formy a pěkně vytvarujeme rovný základ. Odložíme do lednice.
  3. Želatinu připravíme podle návodu na obalu. Smetanový sýr, nejlépe mascarpone utřeme s medem, přidáme nabobtnanou želatinu a nakonec i vyšlehanou šlehačku. Hmoty spojíme a navrstvíme na základ a znovu odložíme do lednice.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  4. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Když je čokoláda rozpuštěná, přidáme 1 lžíci zakysané smetany a za stálého míchání spojíme. Když hmota začne houstnout, přidáme zbytek zakysané smetany, promícháme a odstavíme. Ihned nalijeme na smetanovou náplň a necháme ztuhnout. Ozdobíme podle vlastní fantazie.
  5. Nejlepší je dort nechat v chladničky minimálně 6 hodin. Krájíme ostrým nožem a podáváme. Dobrou chuť!Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce

Zdroj: Coolinarika