NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Fenomenální nugátový cheesecake
Fenomenální nugátový cheesecake
Recept Fenomenální nugátový cheesecake
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Petra H

Fenomenální nugátový cheesecake. Základ tvoří sušenky, vnitřek vynikající mascarpone a šlehačka a na vrchu vynikající milka čokoláda se zakysanou smetanou.

Petra H Petra H    ·   1.8.2015

Fenomenální nugátový cheesecake

Fenomenální nugátový cheesecake. Základ tvoří sušenky, vnitřek vynikající mascarpone a šlehačka a na vrchu vynikající milka čokoláda se zakysanou smetanou.

35 min
Čas přípravy
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Základ:

150 g
sušenky
50 g
lískové ořechy
1 lžíce
nutella
80 ml
mléko

Krém:

500 g
smetanový sýr
250 ml
smetana ke šlehání
1 lžíce
med
8 g
želatina

Nugátový krém:

125 g
Milka Noisette čokoláda
100 ml
zakysaná smetana
mleté lískové ořechy na posypání
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
  1. Připravíme si krúhlu pečicí formu, kterou vyložíme pečícím papírem. Průměr formy 20 cm.
  2. Lískové oříšky a sušenky pomocí mixéru zcela rozmixujeme na prach, přidáme nutelu a mléko. Zpracujeme hmotu, ze které umíme udělat kuličku. Navrstvíme na dno formy a pěkně vytvarujeme rovný základ. Odložíme do lednice.
  3. Želatinu připravíme podle návodu na obalu. Smetanový sýr, nejlépe mascarpone utřeme s medem, přidáme nabobtnanou želatinu a nakonec i vyšlehanou šlehačku. Hmoty spojíme a navrstvíme na základ a znovu odložíme do lednice.
  4. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Když je čokoláda rozpuštěná, přidáme 1 lžíci zakysané smetany a za stálého míchání spojíme. Když hmota začne houstnout, přidáme zbytek zakysané smetany, promícháme a odstavíme. Ihned nalijeme na smetanovou náplň a necháme ztuhnout. Ozdobíme podle vlastní fantazie.
  5. Nejlepší je dort nechat v chladničky minimálně 6 hodin. Krájíme ostrým nožem a podáváme. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář