NejRecept.cz Pečivo Veky a bagety Francouzská křupavá bageta
Francouzská křupavá bageta
Recept Francouzská křupavá bageta
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Hrnkový recept na dokonalou francouzskou křupavou bagetu. Autor: Triniti

NejLucka NejLucka    ·   10.4.2016

Francouzská křupavá bageta

Hrnkový recept na dokonalou francouzskou křupavou bagetu. Autor: Triniti

105 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

1 hrnek = 250 ml

2,5 hrnku
hladká mouka
1 lžička
sůl
8 g
sušené droždí
1/2 lžíce
kr. cukr
1 hrnek
teplá voda

Na potření:

1 ks
bílek
1 lžička
voda
Postup receptu
Vytisknout
105 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
  1. Ve velké misce smícháme 1 hrnek hladké mouky, sůl, sušené droždí a cukr. Přidáme teplou vodu a pomocí mixéru (použijeme hnětací háky, ne metličky na šlehání) zpracujeme jednotnou hmotu. Přidáme zbylé množství hladké mouky a zpracujeme hladké těsto, které se nelepí na stěny misky.
  2. Připravíme si druhou misku, kterou vymažeme olejem a přendáme do ní těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme kynout cca 1,5 hodiny.
  3. Na pomoučeném vále rozválíme těsto na velký obdélník, cca o velikosti 30 x 38 cm a celý obdélník srolujeme ze širší strany.
  4. Připravíme plech, který vyložíme pečícím papírem. Přeložíme bagetu a povrch jemně nadřízneme ostrým nožem. Potřeme rozšlehaným bílkem, do kterého jsme přidali lžičku vody a přikryjeme utěrkou. Necháme ještě kynout na teplém místě 45 minut a pak dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 190 stupňů cca 30 - 40 minut.
  5. Horkou bagetu zabalíme do vlhčené utěrky, aby změkla a necháme zcela vychladnout.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář