Francouzská křupavá bageta

Přidal: NejLucka, 10.4.2016
Kategorie: Veky a bagety, Pečivo
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Hrnkový recept na dokonalou francouzskou křupavou bagetu. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 10.4.2016
Kategorie: Veky a bagety, Pečivo
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
1 hrnek = 250 ml
2,5 hrnkuhladká mouka
1 lžičkasůl
8 gsušené droždí
1/2 lžícekr. cukr
1 hrnekteplá voda
Na potření:
1 ksbílek
1 lžičkavoda
- Ve velké misce smícháme 1 hrnek hladké mouky, sůl, sušené droždí a cukr. Přidáme teplou vodu a pomocí mixéru (použijeme hnětací háky, ne metličky na šlehání) zpracujeme jednotnou hmotu. Přidáme zbylé množství hladké mouky a zpracujeme hladké těsto, které se nelepí na stěny misky.
- Na pomoučeném vále rozválíme těsto na velký obdélník, cca o velikosti 30 x 38 cm a celý obdélník srolujeme ze širší strany.
- Připravíme plech, který vyložíme pečícím papírem. Přeložíme bagetu a povrch jemně nadřízneme ostrým nožem. Potřeme rozšlehaným bílkem, do kterého jsme přidali lžičku vody a přikryjeme utěrkou. Necháme ještě kynout na teplém místě 45 minut a pak dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 190 stupňů cca 30 - 40 minut.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Francúzska chrumkavá bageta.
KOMENTÁŘE K RECEPTU