Francouzské krémeše bez polevy

Přidal: Marta Mlyn, 31.3.2017
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Minulý víkend jsem pekla francouzské krémeše, ale bez polevy. Už jsem byla na konci líná a nechtělo se mi tát čokoládu, tak jsem vrch pouze posypala moučkovým cukrem. Ten kdo má raději s čokoládou, ať si klidně vrch polije, ale i takto jsou vynikající. Mně osobně tam ta čokoláda vůbec nechybí, postačuje i moučkový cukr. Je to výborný koláček, jen to čekání, dokud ztuhne je pro mě velmi kritické :) Autor: Marta M.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Marta Mlyn, 31.3.2017
SUROVINY
Krém:
1 lmléka
200 gkr. cukr
2 dclvody
4 ksvajíčka
5 kszlatý klas (může být i vanilkový pudink)
2 ksvanilkový cukr
100 gmoučkový cukr
150 gmásla
1/2 dclrum
Ostatní:
1 bal.listové těsto
1 lšlehačky (může být i prášková 5 ks Dr.Oetker)
moučkový cukr na posypání
- Listové těsto rozdělím na dvě části, rozválíme a upeču na 220 stupňů asi 8 min. Těsto před pečením propícháme vidličkou.
- Připravím si krém. Nejdříve vyšlehám z bílků tuhý sníh a zasypu ho prosátým moučkovým cukrem.
- V hrnci přivedu do varu mléko s kr. cukrem a vanilkovým cukrem. Ve vodě rozmíchám zlatý klas a žloutky a uvařím pudink. Ještě do teplého pudinku přidám máslo a šlehám, jemně přimíchám tuhý sníh zasypaný moučkovým cukrem a nakonec rum.
- Pudinkovou hmotu dám na upečené a vychladlé listové těsto. Nechám vychladnout a dám do lednice ztuhnout.
- Potom vyšlehám šlehačku a namažu na pudink. Pokud budete polévat čokoládovou polevou třeba vrchní plát upečeného těsta položit opačně, aby vyfouknutá
strana byla v šlehačce. Já jsem dala na vrch vyfouknutou stranu, protože jsem posypovala moučkovým cukrem.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Francúzsky krémeš bez polevy.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Francuskie ciasto z kremem bez polewy.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Französische Cremeschnitten ohne Glasur an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Francia krémes máz nélkül.
KOMENTÁŘE K RECEPTU