Francouzské krémeše bez polevy

Minulý víkend jsem pekla francouzské krémeše, ale bez polevy. Už jsem byla na konci líná a nechtělo se mi tát čokoládu, tak jsem vrch pouze posypala moučkovým cukrem. Ten kdo má raději s čokoládou, ať si klidně vrch polije, ale i takto jsou vynikající. Mně osobně tam ta čokoláda vůbec nechybí, postačuje i moučkový cukr. Je to výborný koláček, jen to čekání, dokud ztuhne je pro mě velmi kritické :) Autor: Marta M.

Přidal:, 31.3.2017
Kategorie: Moučníky
Francouzské krémeše bez polevy

Suroviny

Krém:
1 lmléka
200 gkr. cukr
2 dclvody
4 ksvajíčka
5 kszlatý klas (může být i vanilkový pudink)
2 ksvanilkový cukr
100 gmoučkový cukr
150 gmásla
1/2 dclrum
Ostatní:
1 bal.listové těsto
1 lšlehačky (může být i prášková 5 ks Dr.Oetker)
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozdělím na dvě části, rozválíme a upeču na 220 stupňů asi 8 min. Těsto před pečením propícháme vidličkou.
  2. Připravím si krém. Nejdříve vyšlehám z bílků tuhý sníh a zasypu ho prosátým moučkovým cukrem.
  3. V hrnci přivedu do varu mléko s kr. cukrem a vanilkovým cukrem. Ve vodě rozmíchám zlatý klas a žloutky a uvařím pudink. Ještě do teplého pudinku přidám máslo a šlehám, jemně přimíchám tuhý sníh zasypaný moučkovým cukrem a nakonec rum.
  4. Pudinkovou hmotu dám na upečené a vychladlé listové těsto. Nechám vychladnout a dám do lednice ztuhnout.
  5. Potom vyšlehám šlehačku a namažu na pudink. Pokud budete polévat čokoládovou polevou třeba vrchní plát upečeného těsta položit opačně, aby vyfouknutá
    strana byla v šlehačce. Já jsem dala na vrch vyfouknutou stranu, protože jsem posypovala moučkovým cukrem.