NejRecept.cz Část dne Oběd Grilovaná krkovice a brambory v alobalu
Grilovaná krkovice a brambory v alobalu
Recept Grilovaná krkovice a brambory v alobalu
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   24.6.2016

Grilovaná krkovice a brambory v alobalu

Grilovačka v plném proudu. Vynikající měkké masíčko a lahodné brambory pečené v alobalu. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Suroviny
2 plátky
krkovice s kostí (výška 3 cm)
2 lžíce
oleje
2 lžíce
koření Argentina
3 snítky
tymiánu
2 větvičky
rozmarýnu
4 ks
středně velké brambory
špetka
mleté sladké papriky
50 g
másla
4 stroužky
česneku
kousek
anglické slaniny
1 ks
cibule
sůl, pepř, drcený kmín
čerstvé bylinky dle chuti (majoránka, tymián, libeek...)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso nenaklepáváme, jenom potřeme olejem a přidáme koření, které hezky do masa vmasírujeme. Necháme den až dva v uzavřené nádobě v lednici. Do krabičky ještě přidáme kousek čerstvého tymiánu a rozmarýnu. Na rozpáleném grilu grilujeme z každé strany cca 10 minut. Záleží na grilu i na mase. Čas je pouze orientační.
  2. Brambory neloupeme, jenom je pořádně vydrhneme a papírovou utěrkou osušíme. Nakrájíme na 0,5 cm kolečka. Přendáme do mísy, přidáme osataní ingredience a pořádně promícháme. Máslo musí být povolené, česnek utřený, cibule nakrájené na osminky. Připravíme si dostatečně 2 velké kusy silnostěnného alobalu a brambory rozdělíme na poloviny. Alobal řádně uzavřeme a grilujeme společně s masem. Přibližně 30 minut. Čas je opět orientační.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář