Hlívy na smetaně s kynutým knedlíkem
Jednoduchý oběd, který si objednali mé dívky. Jelikož ještě houby v lese (myslím hříbky) nejsou, musela jsem si vystačit s hlívou z obchodu. Není sice až tak výrazná, ale i tak lepší než nic :). Vynikající hřibová omáčka, ke které se dokonale hodí pařený knedlík, tedy alespoň pro mě. Manželovi jsem dělala těstoviny penne, takže co vám chutná víc, to si připravte. Autor: Mineralka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
500 gčerstvé hlívy
2 ksstředně velké cibule
podle potřebyolej
špetkasůl, pepř
špetkasladká mletá červená paprika
2,5 dclsmetana 33%
podle potřebymléko
podle potřebyhladká mouka
podle chutivegeta
2 kostkymaggi hřibové
- Omyté hlívy si nakrájíme (hlavičky, případně i stonky) na proužky, orestujeme si na oleji na kostky nakrájenou cibulku a přidáme nakrájené hlívy.
- Osolíme, opepříme, přidáme trochu sladké červené mleté papriky a zamícháme.
- Za stálého míchání chvíli podusíme a zalijeme vodou. Přivedeme do varu, přidáme maggi kostky hřibové a na mírném ohni povaříme.
- Uvařené zalijeme sladkou smetanou.
- Do trochy mléka přidáme hladkou mouku a omáčku zahustíme.
- Dochutíme vegetou a chvíli povaříme.
- Podáváme s knedlíkem, případně s penne těstovinou.
KOMENTÁŘE K RECEPTU