Houbová bramboračka (tradiční)

Byla jsem v lese na procházce a našla jsem pár krásných kousků, tak jsem je hned zpracovala. Udělala jsem mou oblíbenou polévku, houbovou bramboračku, která mi doslova vytváří nebíčko v tlamičce. Někdo přidává více brambor než hub, já spíše naopak, více hub jako brambor, aby to bylo pořádně houbové. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Recept Houbová bramboračka (tradiční)

Suroviny

500 gčerstvých hub
2 - 3 ksbrambory
3 stroužkyčesneku
1 svazeklahůdkovou cibulku (jen bílou část)
2 ksbobkové listy
5 kuličeknového koření
hrstdrcené majoránky
dle chutisůl, pepř
dle potřebyvoda nebo zeleninový vývar
2 lžícemásla
1 lžícesádla
2 lžícehladké mouky

Postup přípravy

  1. Očištěné houby nakrájíme, oloupané brambory taktéž nakrájíme na větší kostky, dáme do hrnce, přidáme na větší kusy pokrájenou naťovou cibulku, bobkový list a nové koření, zalejeme vodou či vývarem (cca 2 litry), přidáme sůl a pepř a vaříme 15 minut.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. V kastrůlku rozehřejeme oba tuky, přidáme mouku a vymícháme svělou jíšku.
  3. Zalejeme trochou studené vody, prošleháme a přes sítko nalejeme do polévky.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Přidáme rozmačkaný česnek, majoránku, dle chuti dosolíme. Vaříme dalších cca 10 minut.

Můj blog: Vaření s Tomem