Houbová polévka s bramborami

Chutná polévka plná hub a brambor. Je hustší, proto je i sytá.

Přidal:, 14.12.2014
Kategorie: Houbová a Žampionová, Husté polévky, Polévky
Recept Houbová polévka s bramborami

Suroviny

SUROVINY NA 4 PORCE:
500 gmražené houby
8 ksbrambory
2 kscibule
trochurostlinný olej
3 hrstidomácí drobenka
podlechuti sůl
podlechuti mletá červená paprika
pepř
kmín
majoránka

Postup přípravy

  1. Připravíme si suroviny. Houby nemusí být mražené, mohou být i sušené i čerstvé.Tip: Tradiční velikonoční syrek/hrudka
  2. Do hrnce dáme vařit houby. Osolíme a dáme kmín.
  3. Po půlhodince vaření hřibů přidáme očištěné, na kousíčky nakrájené brambory. Dovaříme.Tip: Sbírka 6 nejlepších receptů na velikonoční mazanec, ze které si určitě vyberete.
  4. Dokud se houby a brambory vaří, uděláme si z vajíčka, soli a hrubé mouky drobenku. Těsto zpracujeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
  5. Když se v hrnci všechno dovarilo, tak si na pánvi na oleji zpěníme narobno nakrájenou cibulku a osmahneme do zlatova.Tip: Velikonoční pečivo OVEČKY bez formy na pečení
  6. Potom pánev odstavíme z ohně a přidáme pepř, majoránku a červenou mletou papriku
  7. Vše zalijeme vodou nebo trochou vývaru z hřibů, necháme přejít varem a vlijeme do hrnce.
  8. Nakonec do polévky vhodíme zavářku, drobenku, krátce povaříme a odstavíme z ohně. Polévku vaříme hustší. Podáváme ji s chlebem. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Dorisa