Houbové bombičky obalené ve slanině

Máte rádi houby? Vyzkoušejte si připravit houbové bombičky obalené v křupavé slanině.

Přidal:, 26.3.2016
Kategorie: Hlavní jídla, Chuťovky
Recept Houbové bombičky obalené ve slanině

Suroviny

20 ksžampiony
200 gricotty
1 lžíceolivový olej
1/2 lžičkynasekaná pažitka
1 stroužekčesnek
150 gtenké plátky slaniny

Postup přípravy

  1. Žampiony očistíme a odřízneme nožičky. Vnitřek vydlabeme a dáme do misky.Tip: Tradiční velikonoční syrek/hrudka
  2. Přidáme ricottu (nebo jiný sýr, podle vlastní chuti), přidáme nasekanou pažitku, olivový olej, sůl podle chuti, prolisovaný česnek a důkladně vymícháme.
  3. Nádivku dáme dovnitř kloboučku a celý klobouček obmotáme slaninou. Pomůžeme si párátkem, aby se slanina nerozmotala. Ukládáme na plech vyložený papírem na pečení.Tip: Velikonoční babiččin mazanec
  4. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 20 minut. Upečené podáváme se salátem, klasickou bramborovou kaší nebo s čerstvým křupavým chlebem.

Zdroj: Coolinarika