Housky - raženky

Ještě teplé a voňavé. Miluji pečení domácího pečiva. Ta vůně mě vždy dostane do kolen. Pro mě jsou nejlepší tyto houstičky. Do těsta přidávám sádlo. Jsou i druhý den měkké, takže volba je vždy jasná, když se rozhoduji, jaké pečivo upeču. Autor: Reny Naty A.

Přidal:, 12.3.2018
Kategorie: Pečivo
Housky - raženky

Suroviny

200 ghl. mouky
300 gpol. mouky
50 gsádla
250 mlvlažné vody
21 gdroždí
10 gcukru
10 gsoli

Postup přípravy

  1. Zpracuj těsto, nech ho pod igelitem v olejové míse kynout - můžeš 1x přeložit. Klasicky na tři krát. Shora dolů, zdola nahoru a od stran do středu.
  2. Potom udělám bulky a nechám chvilku odpočinout. Potom razím vzory a nechám kynout 40 minut na plechu zabalené v igelitu. Potom postříkat s vodou a strčím do vyhřáté trouby.
  3. Peču na funkci horkovzduch 200 stpňov cca 12 minut.

Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL