NejRecept.cz Pečivo Housky a bulky Housky - raženky
Housky - raženky
Recept Housky - raženky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Ještě teplé a voňavé. Miluji pečení domácího pečiva. Ta vůně mě vždy dostane do kolen. Pro mě jsou nejlepší tyto houstičky. Do těsta přidávám sádlo. Jsou i druhý den měkké, takže volba je vždy jasná, když se rozhoduji, jaké pečivo upeču. Autor: Reny Naty A.

Reny Naty A.    ·   12.3.2018

Housky - raženky

Ještě teplé a voňavé. Miluji pečení domácího pečiva. Ta vůně mě vždy dostane do kolen. Pro mě jsou nejlepší tyto houstičky. Do těsta přidávám sádlo. Jsou i druhý den měkké, takže volba je vždy jasná, když se rozhoduji, jaké pečivo upeču. Autor: Reny Naty A.

Sdílet na Facebooku
Suroviny
200 g
hl. mouky
300 g
pol. mouky
50 g
sádla
250 ml
vlažné vody
21 g
droždí
10 g
cukru
10 g
soli
Postup receptu
Vytisknout
  1. Zpracuj těsto, nech ho pod igelitem v olejové míse kynout - můžeš 1x přeložit. Klasicky na tři krát. Shora dolů, zdola nahoru a od stran do středu.
  2. Potom udělám bulky a nechám chvilku odpočinout. Potom razím vzory a nechám kynout 40 minut na plechu zabalené v igelitu. Potom postříkat s vodou a strčím do vyhřáté trouby.
  3. Peču na funkci horkovzduch 200 stpňov cca 12 minut.

Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář