Hovězí krk na pivu a zeleninová směs

Recept Hovězí krk na pivu a zeleninová směs

Přidal: , 30.3.2017

Kategorie: Hovězí, Maso, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Fantastické hlavní jídlo, které u nás doma milují hlavně chlapi. Ne že bych si já nepochutila nebo jiné ženy u nás doma, ale toto vařím hlavně pro mužské pokolení. Dokonce i ta zelenina jim chutná. Nezapomeňte do zeleninové směsi přidat slaninu, abyste jejich chutě aspoň trochu oklamali a snědli i tuto přílohu. K tomu jako příloha klasická bramborová kaše nebo jako dnes jsem k tomu podávala ňoky. Určitě vyzkoušejte, můžete přidat i chilli. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 30.3.2017

Kategorie: Hovězí, Maso, Oběd

SUROVINY

Na maso:

600 ghovězího krku
1 lžícesádla
1 ksvelká cibule
3 stroužkyčesneku
2 lžičkyrajského protlaku
2 lžičkysladké mleté papriky
500 mltmavého piva (Kozel)
1 lžičkacukru
dle chutisůl, pepř

Na zahuštění:

1 lžíceHrašky a trochu vody

Na zeleninovou směs:

50 gšabatecké nebo jiné slaniny
1 ksmenší cibuli
2 ksšpekáčky
1 ksčervenou papriku
3 ksmalá keříčková rajčata
dle chutisůl
trochusádla

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Maso pokrájíme na kostky, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej a cibuli pokrájenou na kostičky osmahneme do tmava. Přidáme maso a restujeme ze všech stran 10 minut.
  2. Přidáme papriku, protlak, prolisovaný česnek, cukr a pořádně promícháme. Zalejeme polovinou piva a dusíme doměkka. Zbytek piva přiléváme během dušení.
  3. V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji vyškvařit. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Špekáčky nakrájíme na půlkolečka a přidáme do pánve. Opékáme 10 minut.
  4. Pak přidáme na proužky nakrájenou papriku a restujeme 5 minut. Nakonec přidáme rajčata, překrájená na čtvrtiny a ještě dalších 10 minut restujeme. Podle chuti můžeme přidat špetku soli. Tuto směs pak přidáme k měkkému masu.
  5. Nakonec zahustíme hraškou, kterou rozmícháme v trošce vody. Necháme krátce provařit a můžeme podávat.

Můj blog: Vaření s Tomem

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit