NejRecept.cz Maso Hovězí maso Hovězí krk na pivu a zeleninová směs
Hovězí krk na pivu a zeleninová směs
Recept Hovězí krk na pivu a zeleninová směs
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   30.3.2017

Hovězí krk na pivu a zeleninová směs

Fantastické hlavní jídlo, které u nás doma milují hlavně chlapi. Ne že bych si já nepochutila nebo jiné ženy u nás doma, ale toto vařím hlavně pro mužské pokolení. Dokonce i ta zelenina jim chutná. Nezapomeňte do zeleninové směsi přidat slaninu, abyste jejich chutě aspoň trochu oklamali a snědli i tuto přílohu. K tomu jako příloha klasická bramborová kaše nebo jako dnes jsem k tomu podávala ňoky. Určitě vyzkoušejte, můžete přidat i chilli. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Na maso:

600 g
hovězího krku
1 lžíce
sádla
1 ks
velká cibule
3 stroužky
česneku
2 lžičky
rajského protlaku
2 lžičky
sladké mleté papriky
500 ml
tmavého piva (Kozel)
1 lžička
cukru
dle chuti
sůl, pepř

Na zahuštění:

1 lžíce
Hrašky a trochu vody

Na zeleninovou směs:

50 g
šabatecké nebo jiné slaniny
1 ks
menší cibuli
2 ks
špekáčky
1 ks
červenou papriku
3 ks
malá keříčková rajčata
dle chuti
sůl
trochu
sádla
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso pokrájíme na kostky, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej a cibuli pokrájenou na kostičky osmahneme do tmava. Přidáme maso a restujeme ze všech stran 10 minut.
  2. Přidáme papriku, protlak, prolisovaný česnek, cukr a pořádně promícháme. Zalejeme polovinou piva a dusíme doměkka. Zbytek piva přiléváme během dušení.
  3. V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji vyškvařit. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Špekáčky nakrájíme na půlkolečka a přidáme do pánve. Opékáme 10 minut.
  4. Pak přidáme na proužky nakrájenou papriku a restujeme 5 minut. Nakonec přidáme rajčata, překrájená na čtvrtiny a ještě dalších 10 minut restujeme. Podle chuti můžeme přidat špetku soli. Tuto směs pak přidáme k měkkému masu.
  5. Nakonec zahustíme hraškou, kterou rozmícháme v trošce vody. Necháme krátce provařit a můžeme podávat.

Můj blog: Vaření s Tomem

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář