Hovězí líčka na černém pivu, šalvěji a hříbkách

Luxusní oběd, kterým ohromíte každého. Hovězí líčka na černém pivu, šalvěji a hříbkách.

Přidal:, 29.5.2015
Kategorie: Hovězí, Maso, Oběd
Recept Hovězí líčka na černém pivu, šalvěji a hříbkách

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kghovězích líček
200-250 ghříbků
300 mlčerného piva
150 gšpeku (Mangalica)
2 lžícesádla
2 lžičkysušené šalvěje
1 lžícehořčice
10 kslístků čerstvé šalvěje
2-3 kscibule
hovězí vývar dle potřeby (případně gel - bujon)
čertvě drcený pepř
sůl

Postup přípravy

  1. Líčka kuchyňsky upravíme, překrájíme na plátky a okraje nařízneme, řádně opepříme a posypeme sušenou šalvějíTip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Do vhodné pánve dáme sádlo, rozpálíme a maso zprudka orestujeme z každé strany cca 5 minut, aby se nám pěkně zatáhlo, odložíme stranou
  3. Ve stejné pánvi po restovaném mase pak osmahneme špíček nakrájený na kostičky, přihodíme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zezlátnout, přidáme hořčici a zalijeme pivem, přidáme trochu vývaru, případně dáme bujon, osolíme, opepříme, necháme krátce projít varemTip: Jahodový džem bez chemie
  4. Maso osolíme a dáme do nádoby, ve které budeme následující den připravovat, zalijeme marinádou, klidně teplou, po vychladnutí přiklopíme a dáme do lednice marinovat do druhého dne
  5. Troubu předehřejeme na 200 °C. (dolní + spodní ohřev) a za občasného podlévání a obracení masa pečeme - dusíme cca 90 minut, pak teplotu v troubě snížíme na 150 °C, přidáme hříbky a nasekanou šalvěj a maso dopečeme doměkkaTip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  6. Šťávu dle potřeby zredukujeme (vyvaříme, až pěkně zhoustne), nebo můžeme zahustit třeba jíškou.
  7. Jako příloha se hodí například rýže, ale jistě by byl dobrý i knedlík, případně jiná příloha.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem