Líčka kuchyňsky upravíme, překrájíme na plátky a okraje nařízneme, řádně opepříme a posypeme sušenou šalvějí
Do vhodné pánve dáme sádlo, rozpálíme a maso zprudka orestujeme z každé strany cca 5 minut, aby se nám pěkně zatáhlo, odložíme stranou
Ve stejné pánvi po restovaném mase pak osmahneme špíček nakrájený na kostičky, přihodíme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zezlátnout, přidáme hořčici a zalijeme pivem, přidáme trochu vývaru, případně dáme bujon, osolíme, opepříme, necháme krátce projít varem
Maso osolíme a dáme do nádoby, ve které budeme následující den připravovat, zalijeme marinádou, klidně teplou, po vychladnutí přiklopíme a dáme do lednice marinovat do druhého dne
Troubu předehřejeme na 200 °C. (dolní + spodní ohřev) a za občasného podlévání a obracení masa pečeme - dusíme cca 90 minut, pak teplotu v troubě snížíme na 150 °C, přidáme hříbky a nasekanou šalvěj a maso dopečeme doměkka
Šťávu dle potřeby zredukujeme (vyvaříme, až pěkně zhoustne), nebo můžeme zahustit třeba jíškou.
Jako příloha se hodí například rýže, ale jistě by byl dobrý i knedlík, případně jiná příloha.
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé kuchařky - Naďa Indruchová