Hovězí perkelt na slanině

Jednoduché hlavní jídlo a v tomto případě platí, že i z mála surovin se dá připravit skvělé jídlo, které zasytí celou rodinu. V receptu uvádím, že jsem použila domácí suroviny. Nakupuji v jednom menším obchodě, kde prodávají výlučně domácí potraviny, domácí maso. Tentokrát jsem nakoupila predne hovězí, domácí slaninu, kterou jsem během pečení kradla z talíře :))) a moje domácí lečo z minulého roku. Je dobré mít domácí věci i z minulého roku v komoře, které víte nyní zužitkovat. Autor: Izabela

Přidal:, 3.4.2017
Kategorie: Hovězí, Maso, Oběd
Recept Hovězí perkelt na slanině

Suroviny

500 ghovězí přední domácí
80 guzená slanina domácí
1 kscibule
350 mllečo domácí
sůlpodle chuti
špetkapepř
1/2 ČLmletá červená paprika

Postup přípravy

  1. V surovinách uvádím, že na jídlo jsem použila domácí suroviny a hovězí maso od farmáře.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Na rendlík jsem dala na malé kostičky nakrájenou slaninu, kdy se tuk vytopil, přidala jsem na kostičky nakrájenou cibuli a vše společně jsem orestovala.
  3. Hovězí maso jsem nakrájela na kostičky a přidala jsem ho k opražené slanině a cibuli. Nechala jsem spolu restovat maso, pokud se veškerá tekutina neodpařila. Když maso zůstalo jen na tuku, přidala jsem lečo a opět jsem spolu nechala podusit 5 min. a přidala jsem červenou mletou papriku. Je krásně červená, dostala jsem ji na trhu v Maďarsku jako odměnu za to, že jsem nakoupila ovoce a zeleninu u tamního farmáře. Všechno jsem zalila 200 ml vody, osolila, okořenila a dusila jsem maso do měkka 70 min.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Během dušení, jsem ještě jednou podlila maso 200 ml. vody a opět nechala dodusit do měkka. Pokud se maso připravovalo, vymíchala jsem si těsto na "nokerle", tedy halušky jako přílohu.
  5. Na nokerle používám hladkou mouku, polohrubou mouku přidávám asi 25%. Přidala jsem 2 celá vejce. Do vařící vody jsem přes haluškář sádzala nokerle. Uvařené jsem procedila a polila lžící oleje.Tip: Jahodový džem bez chemie
  6. Perkelt dělám vždy podle receptu Hortobágyszkych pastýřů stád. Jídlo je jednoduché z malého množství surovin a velmi chutně šťavnaté. Přeji vám dobrou chuť.