Hovězí plátky na houbách

Přidal: NejLucka, 20.5.2016
Kategorie: Hovězí maso, Maso, Oběd, Část dne
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Hovězí plátky na houbách a jako příloha klasická brambora.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 20.5.2016
Kategorie: Hovězí maso, Maso, Oběd, Část dne
SUROVINY
500 gzadního hovězího nebo roštěnky
2 kscibule
300 gčerstvých hub (nebo sušených)
dle chutisůl, pepř, kmín
dle potřebyolej, sádlo
houbový bujon nebo houbové koření
hladká mouka na zahuštení
- Maso nakrájíme na plátky, které jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a vložíme okořeněné plátky, z jedné strany obalené v hladké mouce. Lehce osmahneme z obou stran.
- Podlijeme nejlépe vývarem s houbovým bujonem, poprášíme houbovým kořením a přikryté pokličkou a dusíme. Vložíme čerstvé očištěné houby (můžou být sušené, předem namočené), osolíme, přidáme krapet drceného kmínu a zlehka podusíme.
- Asi poté přidáme podušené houby a necháme vařit, dokud maso není měkké, Až je maso měkké vyjmeme ho.
- Omáčku můžeme zahustit a dochutit. Pak maso vložíme zpátky a prohřejeme.
Zdroj: Vaření a pečení s radostí
KOMENTÁŘE K RECEPTU