Hovězí plátky na houbách

Recept Hovězí plátky na houbách

Přidal: , 20.5.2016

Kategorie: Hovězí, Maso, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Hovězí plátky na houbách a jako příloha klasická brambora.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 20.5.2016

Kategorie: Hovězí, Maso, Oběd

SUROVINY

500 gzadního hovězího nebo roštěnky
2 kscibule
300 gčerstvých hub (nebo sušených)
dle chutisůl, pepř, kmín
dle potřebyolej, sádlo
houbový bujon nebo houbové koření
hladká mouka na zahuštení

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Maso nakrájíme na plátky, které jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a vložíme okořeněné plátky, z jedné strany obalené v hladké mouce. Lehce osmahneme z obou stran.
  2. Podlijeme nejlépe vývarem s houbovým bujonem, poprášíme houbovým kořením a přikryté pokličkou a dusíme. Vložíme čerstvé očištěné houby (můžou být sušené, předem namočené), osolíme, přidáme krapet drceného kmínu a zlehka podusíme.
  3. Asi poté přidáme podušené houby a necháme vařit, dokud maso není měkké, Až je maso měkké vyjmeme ho.
  4. Omáčku můžeme zahustit a dochutit. Pak maso vložíme zpátky a prohřejeme.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit