Hovězí roláda se slaninou a špekem

Recept Hovězí roláda se slaninou a špekem

Přidal: , 27.7.2016

Kategorie: Hovězí, Maso, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Pokud jste fanouškem hovězího masa a slaniny, určitě si připravte tento chutný oběd. Roláda se slaninou a jako příloha knedlík a špenát. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 27.7.2016

Kategorie: Hovězí, Maso, Oběd

SUROVINY

300 gplátek hovězího zadního masa (zde vyzrálé hověí, kýta spodní šál)
100 gslaniny (farmářská, anglická...)
50 guzeného špeku
1 lžičkamleté sladké papriky
dle chutisůl, pepř
2 lžícesádla
1 ksvětší cibule

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Maso z obou stran osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Slaniny pokrájenou na plátky rozložíme na maso.
  2. Přidám na nudličky pokrájený špek a maso pevně stočíme. Svážeme potravinou nií.
  3. Ná sále osmahneme dotmava na kostičky pokrájenou cibuli. Vložíme roládu a opečeme ze všech stran.
  4. Podlejeme trochou vody nebo vývarem a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple. Šťávu propasírujeme.
  5. Chceme-li šťávy víc, zahustíme moukou, rozmíchanou v trošce vody. Maso zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme např. se špenátem a knedlékem, nebo s rýží a zeleninovým salátem.

Autor: Naďa I. /Rebeka/

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit