Hovězí roláda se slaninou a špekem

Přidal: rebeka, 27.7.2016
Kategorie: Hovězí maso, Maso, Oběd
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Pokud jste fanouškem hovězího masa a slaniny, určitě si připravte tento chutný oběd. Roláda se slaninou a jako příloha knedlík a špenát. Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: rebeka, 27.7.2016
Kategorie: Hovězí maso, Maso, Oběd
SUROVINY
300 gplátek hovězího zadního masa (zde vyzrálé hověí, kýta spodní šál)
100 gslaniny (farmářská, anglická...)
50 guzeného špeku
1 lžičkamleté sladké papriky
dle chutisůl, pepř
2 lžícesádla
1 ksvětší cibule
- Maso z obou stran osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Slaniny pokrájenou na plátky rozložíme na maso.
- Přidám na nudličky pokrájený špek a maso pevně stočíme. Svážeme potravinou nií.
- Ná sále osmahneme dotmava na kostičky pokrájenou cibuli. Vložíme roládu a opečeme ze všech stran.
- Podlejeme trochou vody nebo vývarem a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple. Šťávu propasírujeme.
- Chceme-li šťávy víc, zahustíme moukou, rozmíchanou v trošce vody. Maso zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme např. se špenátem a knedlékem, nebo s rýží a zeleninovým salátem.
Autor: Naďa I. /Rebeka/
KOMENTÁŘE K RECEPTU