Hrníčková bábovka
Hrníčková bábovka od Romči. Není nic jednoduššího než upéct jednoduchou bábovku k nedělního odpočinku. Určitě vyzkoušejte a nezapomínejte, že bábovky byly vždy základem nedělního odpoledne. Ke kávičce nebo ke šálku čaje, dětem na snídani k poháru teplého kakaa. Autor: Marunda
Přidal: Romča Važa, 27.5.2015
Kategorie: Bábovky, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví
SUROVINY
Budeme potřebovat (hrnek o obsahu 250 ml):
1,5 hrnkupolohrubé mouky
1 hrnekcukru
1 hrnekmléka
2 ksvejce
1/4 hrnkuoleje
2 lžícekakaa
1 bal.prášek do pečiva
- V míse utřeme žloutky s cukrem, pak přidáváme po částech ostatní přísady kromě kakaa a bílků. Mícháme metlou a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh.
- Těsto rozdělíme na dva díly a jeden obarvíme kakaem.
- Do vymazané a moukou vysypané formy vlijeme světlé těsto a na něj tmavé.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 40 minut. Bábovka je vláčná a vydrží několik dní . No vlastně nevydrží, protože je tak dobrá, že ji brzy sníte !
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Hrnčeková bábovka.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Tassen-Gugelhupf an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Bögrés kuglóf.
KOMENTÁŘE K RECEPTU