Hrníčková bábovka

Hrníčková bábovka od Romči. Není nic jednoduššího než upéct jednoduchou bábovku k nedělního odpočinku. Určitě vyzkoušejte a nezapomínejte, že bábovky byly vždy základem nedělního odpoledne. Ke kávičce nebo ke šálku čaje, dětem na snídani k poháru teplého kakaa. Autor: Marunda

Přidal:, 27.5.2015
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky, Dezerty, Bábovky
Recept Hrníčková bábovka

Suroviny

Budeme potřebovat (hrnek o obsahu 250 ml):
1,5 hrnkupolohrubé mouky
1 hrnekcukru
1 hrnekmléka
2 ksvejce
1/4 hrnkuoleje
2 lžícekakaa
1 bal.prášek do pečiva

Postup přípravy

  1. V míse utřeme žloutky s cukrem, pak přidáváme po částech ostatní přísady kromě kakaa a bílků. Mícháme metlou a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce
  2. Těsto rozdělíme na dva díly a jeden obarvíme kakaem.
  3. Do vymazané a moukou vysypané formy vlijeme světlé těsto a na něj tmavé.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 40 minut. Bábovka je vláčná a vydrží několik dní . No vlastně nevydrží, protože je tak dobrá, že ji brzy sníte !