Hrníčková jablečná buchta s povidly a jemnou čokoládovou polevou

Jablka, oříšky, domácí povidla a čokoláda je nejlepší kombinace surovin při sladkém dezertu. Nepotřebujete ani váhu, postačí vám pouze klasický hrnek o objemu 250 ml a můžete se pustit do pečení. Autor: Triniti

Přidal:, 18.2.2019
Kategorie: Dezerty, Koláče, Buchty
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Hrníčková jablečná buchta s povidly a jemnou čokoládovou polevou

Suroviny

2 hrnkyhrubá mouka
1 hrnekpolohrubá mouka
2 hrnkykr. cukr
1 bal.prášek do pečiva
2 PLkakao
1/2 hrnkumleté ​​vlašské ořechy
1 bal.vanilkový cukr
1 bal.skořicový cukr
1 hrnekmléko
1 hrnekolej
1 hrneknastrouhaná jablka
3 ksvejce
domácí povidla
čokoládová poleva (200 g čokoláda + 100 ml smetana ke šlehání)

Postup přípravy

  1. Všechny suché suroviny smícháme v misce (hrubá mouka, polohrubá mouka, cukr, prášek do pečiva, kakao, oříšky, vanilka a skořice). V druhé misce metličkou vyšleháme vajíčka, přidáme na hrubém struhadle nastrouhaná jablka, olej a mléko.Tip: Piškotový beránek za 15 Kč
  2. Postupně k vajíčkové hmotě přidáváme suché suroviny a vymícháme vařečkou těsto, které nalijeme na vyšší plech, který jsme vyložili pečícím papírem.
  3. Takto připravené těsto dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů asi 40 minut - sledujeme.Tip: Vajíčková tlačenka - krok za krokem
  4. Po vychladnutí koláč potřeme povidly a polijeme čokoládou (Smetanu ohřejeme a přidáme na kousky nalámanou čokoládu. Promícháme a poleva je hotová).