Hrníčkové muffiny s tvarohem a povidly

Velmi jednoduché, výborné, chutné pečivo, které je vhodné i na snídani, i na svačinu, i jako dezert po vydatném oběd a dokonce i jako dezert k odpolední kávičce. Muffiny jsem někdy nevěděla péct, nikdy mi toti v košíčcích nevyrostli. Tentokrát se mi podařily na jednotku a zůstávám věrná tomuto receptu. Autor: Blažena

Přidal:, 9.6.2017
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Hrníčkové muffiny s tvarohem a povidly

Suroviny

Těsto:
2 ksvejce
1 hrnekjemný krystalový cukr (300 ml)
2 hrnkypolohrubá mouka (600 ml)
1 hrnekmléko (300 ml)
1/2 hrnekrostlinný olej (150 ml)
2 PLholandské kakao
1 balíčekvanilkový cukr
1 balíčekprášek do pečiva
Tvarohová náplň:
250 gjemný tvaroh
1 ksvejce
1 balíčekvanilkový cukr
podle chutimoučkový cukr
podle chutinastrouhaná citronová kůra
1 PLZlatý klas
Dále:
švestková povidla

Postup přípravy

  1. Těsto:
    Spolu smícháme všechny suché přísady, mouku prosijeme s práškem do pečiva, přidáme cukr, vanilkový cukr, kakao.
  2. Spolu smícháme tekuté přísady, vejce vyšleháme vidličkou, přilijeme po troše olej a vlažné mléko. Vše spolu smícháme. Hrnek používám 300 ml.
  3. Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Na spodek lžící dáme trochu těsta, lžičku tvarohové náplně a trochu povidel. Na povrchu znovu dáme těsto, do 3/4 košíčku. Upečeme při teplotě 180 ° C podle potřeby.
  4. Tvarohová náplň: v misce smícháme tvaroh, vejce, vanilkový cukr, moučkový cukr podle chuti, citrónovou kůru a zlatý klas.