Hrnkový koláč s jablky a drobenkou

Recept Hrnkový koláč s jablky a drobenkou
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Jablečných koláčů nikdy není dost. Náš oblíbený hrnkový jablečný koláč s drobenkou. Objem hrnku, který používám na pečení je 250 ml. Koláč jsem pekla na menším plechu 35 x 25cm, výška 4cm. Do těsta (i do posypu) doporučuji použít krupicový cukr, je jemnější než krystalový a v obchodech ho dnes již běžně dostat koupit. Pokud máte kyselé jablka můžete do posypu přidat o trochu více cukru. Autor: Janka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto (objem hrnku je 250ml):

3 ksvejce
1 hrnekcukr krupice
1/2 hrnkuroztátý tuk na pečení (já dala Heru)
1 hrnekmléko
2 hrnkypolohrubá mouka
1 bal.kypřící prášek do pečiva (12g)
750 - 800 gnastrouhaná jablka

Drobenka:

30 gtuk na pečení (já dala Heru)
5 lžickopcem hrubá mouka (dle potřeby i více)
3 lžícekopcem krupicový cukr
1 bal.vanilkový cukr (20g)

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Tuk na pečení rozpustíme a necháme vychladnout.
  2. Jablka očistíme, nastrouháme a odvážíme. Z mouky, cukru a tuku na pečení uděláme rukama jemnou drobenku.
  3. Celá vejce vyšleháme s cukrem pořádně do pěny, snížíme otáčky a postupně zašleháme roztátý a vychladlý tuk na pečení a mléko. Nakonec zlehka zamícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva.
  4. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem (lze i pouze vymazávat a vysypat hrubou moukou) a na těsto v tenké vrstvě (pomocí vidličky) jemně naskládáme nastrouhaná jablíčka.
  5. Jablka nestisknete do těsta, mají zůstat na povrchu. Koláč rovnoměrně posypeme drobenkou a upečeme. Já jsem pekla asi 25 - 30 minut na 180 ° (řiďte se svojí troubou - každá trouba peče jinak).

Můj blog: Recepty z mojej kuchyne

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit