Hrnkový koláček s čokoládovou polevou

Bez žádné váhy, bez zdlouhavé přípravy. 1 hrnek = 200 ml. Příprava trvá maximálně 10 minut a výsledek stojí za to! Hrníčkové zákusky jsou velmi oblíbené, takto pekla ještě moje mamka. Jeden hrnek, ten naplnila všemi surovinami, které se přidávaly do koláčku a bylo hotovo. Netrebalo ani mýt hodně nádobí a koláček byl na světě. Zdobila jsem barevnou rýží, tu dostanete v každém obchodě, nebo použijte například kuličky, případně pouze posypte moučkovým cukrem. Autor: Triniti

Přidal:, 18.8.2015
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Recept Hrnkový koláček s čokoládovou polevou

Suroviny

Budeme potřebovat (1 hrnek = 200 ml):
1 hrnekkr. cukr
1 hrnekpolohrubá mouka
1 hrnekmleté vlašské ořechy
1 hrnekzakysaná smetana
1/2 hrnkukakao
1/2 hrnkuolej
1 bal.vanilkový cukr
1 bal.prášek do pečiva
4 ksvejce
Vrch:
čokoládová poleva
cukrářské jedlé ozdoby

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na přípravu koláče dáme do jedné misky a mixérem spojíme. Hmotu vylijeme do hlubšího plechu, který jsme vyložili pečícím papírem.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Pečeme při teplotě 170 stupňů cca 45 minut. Upečený koláč necháme vychladnout.
  3. Vrch polijeme rozpuštěnou čokoládou a ozdobíme podle vlastní fantazie. Dobrou chuť!Tip: Jahodový džem bez chemie