Indické kitchuri za pár korun

Recept Indické kitchuri za pár korun

Přidal: , 19.5.2016

Kategorie: Zdravé recepty, Fitness, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Indické kitchuri za pár korun. Tento pokrm je třeba dobrý s libanonským chlebem. Autor: Andie

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 19.5.2016

Kategorie: Zdravé recepty, Fitness, Oběd

SUROVINY

120 gbasmati rýže
40 gčočka
35 gčervená čočka
1 kscibule
1 ksvětší paprika kapie
garam masala
kari
chilli
kurkuma
sůl
pepř
olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Nejprve propláchneme rýži. Poté nakrájíme cibuli na půlměsíčky (tenké pokud možno).
  2. Do hrnce dáme olej a nakrájenou cibuli a necháme cibuli zesklenatit. Mezitím si nakrájíme papriku. Prvně ji rozkrojte napůl a poté nakrájejte na nudličky. Až nám cibule zesklovatí, smícháme luštěniny a vsypeme do hrnce, poté zalijeme dvojnásobkem vody.
  3. Přidáme nakrájenou papriku, sůl, pepř a koření. Kdo by nevěděl, kolik soli, tak já na takovou porci používám větší půllžičku, ale nezapomeňte na jedno zásadní pravidlo - soli radějí méně než-li více, poté si pokrm můžete dochutit dle vlastní chuti. Necháme vařit dokud se téměř všechna vody nevypaří. Celou směs v hrnci ještě důkladně promícháme.
  4. Necháme 5 minut odstát a můžeme podávat.
  5. pozn. tento pokrm je třeba dobrý s libanonským chlebem.

Zdroj: Andie chambers

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit