Indické kitchuri za pár korun

Indické kitchuri za pár korun. Tento pokrm je třeba dobrý s libanonským chlebem. Autor: Andie

Přidal:, 19.5.2016
Kategorie: Zdravé recepty, Fitness, Oběd
Recept Indické kitchuri za pár korun

Suroviny

120 gbasmati rýže
40 gčočka
35 gčervená čočka
1 kscibule
1 ksvětší paprika kapie
garam masala
kari
chilli
kurkuma
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy

  1. Nejprve propláchneme rýži. Poté nakrájíme cibuli na půlměsíčky (tenké pokud možno).Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Do hrnce dáme olej a nakrájenou cibuli a necháme cibuli zesklenatit. Mezitím si nakrájíme papriku. Prvně ji rozkrojte napůl a poté nakrájejte na nudličky. Až nám cibule zesklovatí, smícháme luštěniny a vsypeme do hrnce, poté zalijeme dvojnásobkem vody.
  3. Přidáme nakrájenou papriku, sůl, pepř a koření. Kdo by nevěděl, kolik soli, tak já na takovou porci používám větší půllžičku, ale nezapomeňte na jedno zásadní pravidlo - soli radějí méně než-li více, poté si pokrm můžete dochutit dle vlastní chuti. Necháme vařit dokud se téměř všechna vody nevypaří. Celou směs v hrnci ještě důkladně promícháme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Necháme 5 minut odstát a můžeme podávat.
  5. pozn. tento pokrm je třeba dobrý s libanonským chlebem.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce

Zdroj: Andie chambers