Indické kitchuri za pár korun

Přidal: AndieChambers, 19.5.2016
Kategorie: Zdravé recepty, Fitness, Oběd, Část dne
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Indické kitchuri za pár korun. Tento pokrm je třeba dobrý s libanonským chlebem. Autor: Andie
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: AndieChambers, 19.5.2016
Kategorie: Zdravé recepty, Fitness, Oběd, Část dne
SUROVINY
120 gbasmati rýže
40 gčočka
35 gčervená čočka
1 kscibule
1 ksvětší paprika kapie
garam masala
kari
chilli
kurkuma
sůl
pepř
olivový olej
- Nejprve propláchneme rýži. Poté nakrájíme cibuli na půlměsíčky (tenké pokud možno).
- Do hrnce dáme olej a nakrájenou cibuli a necháme cibuli zesklenatit. Mezitím si nakrájíme papriku. Prvně ji rozkrojte napůl a poté nakrájejte na nudličky. Až nám cibule zesklovatí, smícháme luštěniny a vsypeme do hrnce, poté zalijeme dvojnásobkem vody.
- Přidáme nakrájenou papriku, sůl, pepř a koření. Kdo by nevěděl, kolik soli, tak já na takovou porci používám větší půllžičku, ale nezapomeňte na jedno zásadní pravidlo - soli radějí méně než-li více, poté si pokrm můžete dochutit dle vlastní chuti. Necháme vařit dokud se téměř všechna vody nevypaří. Celou směs v hrnci ještě důkladně promícháme.
- Necháme 5 minut odstát a můžeme podávat.
Zdroj: Andie chambers
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Indické kitchuri za pár korún.
KOMENTÁŘE K RECEPTU