Jablečný dort na způsob luxusního Sacher dortu

Recept Jablečný dort na způsob luxusního Sacher dortu
FOTO OD VÁS
Recept Jablečný dort na způsob luxusního Sacher dortuRecept Jablečný dort na způsob luxusního Sacher dortuRecept Jablečný dort na způsob luxusního Sacher dortu
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tento recept je vynikající - díky jablkům je těsto šťavnaté a velmi chutné. V létě během sezóny cuket tam určitě může místo jablek nastrouhat cuketu. V těste ji vůbec nebudete znát a roli splní stejně jako jablka. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Recept Jablečný dort na způsob luxusního Sacher dortuRecept Jablečný dort na způsob luxusního Sacher dortuRecept Jablečný dort na způsob luxusního Sacher dortu
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

250 ghladká mouka
200 gkr. cukr
300 gjablka
100 gmáslo pokojové teploty
40 gkakao
150 mlmléko
1 bal.prášek do pečiva
3 ksvejce
kyselý džem
čokoládová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Máslo pokojové teploty, cukr a vajíčka vyšleháme do pěny, přidáme mouku, kakao, prášek do pečiva a na závěr i jablka.%
  2. Vznikne hustší těsto, které zředíme mlékem a navrstvíme do kulaté formy (já měla průměr 23 cm), dno jsem vyložila papírem.
  3. Dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 155 stupňů asi 40 minut. Zkoušíme špejlí, zda je těsto upečené - pokud je špejle mokrá, pokračujeme v pečení, pokud je suchá, vybíráme.
  4. Upečené těsto vyjmeme a necháme vychladnout.
  5. Já jsem džemem potřela povrch Sacher dortu a tak jsem polila čokoládovou polevou. Necháme ztuhnout a podáváme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU

Dort je výborný a lehčí než původní Sacher. Vršek jsem neskrajoval, bylo mi ho líto. Poleva je podle německého receptu https://cakeinvasion.de/sachertorte/, která se mi už dříve osvědčila. Jen bych chtěl připomenout, že je třeba dávat pozor na množství tekutiny (nejlépe jablka vymačkat), jinak to bude jako bláto. Pekl jsem asi 50 minut při 180 °C, ke konci přikryté.

Dobrý den, chci se zeptat.Dcera chce třešňový kakaový dort a mě už se dvakrát nepovedl piškotový korpus. Myslíte že by se tento dal použít? děkuji 😊🤔

12.9.2020, NejLucka (administrátor) odpovědět00

určitě ano :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit