NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Jablkové řezy s bílkovou peřinkou
Jablkové řezy s bílkovou peřinkou
Recept Jablkové řezy s bílkovou peřinkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Zdědila jsem rozsáhlou sbírku kompotů a zavařenin, a tak se s tím hodlám popasovat jako správná hospodyně... Podobnost mého moučníku s dobrůtkou, zvanou "hraběnčiny řezy" není čistě náhodná, nýbrž plánovaná a cíleně promyšlená. Přeci nebudu kupovat a strouhat jablka, když se mi tu nabízí super možnost zpracovat minimálně dvě sklenice jablečného kompotu. Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   6.10.2019

Jablkové řezy s bílkovou peřinkou

Zdědila jsem rozsáhlou sbírku kompotů a zavařenin, a tak se s tím hodlám popasovat jako správná hospodyně... Podobnost mého moučníku s dobrůtkou, zvanou "hraběnčiny řezy" není čistě náhodná, nýbrž plánovaná a cíleně promyšlená. Přeci nebudu kupovat a strouhat jablka, když se mi tu nabízí super možnost zpracovat minimálně dvě sklenice jablečného kompotu. Autor: Danka

35 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

450 g
polohrubé mouky
100 g
moučkového cukru
1/2 sáčku
prášku do pečiva
špetka
soli
250 g
studeného másla
4 ks
žloutky

Sníh:

4 ks
bílky (já přidala ještě 4 z lednice, proto mám "peřinku" tak vysokou)
160 g
moučkového cukru
špetka
soli

Náplň:

2 ks
velké sklenice zavařených jablek (na drobnější kousky)
2 lžičky
mleté skořice
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
  1. Na pracovní desce zpracujeme mouku, moučkový cukr, prášek do pečiva, sůl, nahrubo nastrouhané máslo a žloutky. Uhňácáme hladké nelepivé těsto a v mikrotenu ho strčíme na půl hodinky do lednice.
  2. 2/3 těsta poté vyválíme na velikost většího plechu s vysokým okrajem (já mám 40x27cm), který jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Vyválený plát přeneseme pomocí válečku a uložíme ho na dno, poklademe jablky, posypeme skořicí, potřeme tuhým sněhem a navrch nastrouháme na hrubém struhadle zbytek těsta z lednice.
  3. Pečeme asi 40 minut na 170 stupňů. Řezy se lépe krájí až druhý den, kdy se pěkně rozleží.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Objevte nové recepty