Jablkovo-pudinkový koláč z listového těsta

Přidal: Petra H, 22.10.2014
Kategorie: Moučníky, Dezerty, Koláče, cukroví, Jablka, Podle ovoce
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Vynikající koláč z listového těsta. Strouhaná jablka a vanilkový pudink, to je prostě neodolatelná kombinace. Listové těsto jsem koupila už vyválené, takže s těstem nebyla žádná práce. Jen jsem ho dala na plech o velikosti 38x25cm a pokračovala podle receptu - piškoty, jablka, pudink a navrch také 1 plát. Použila jsem tedy 2 pláty už vyváleného těsta. Musím říct, že pokud se koupí listové těsto už vyválené, je to fakt rychlovka a moooc dobrá!!! Autor: Petra
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Petra H, 22.10.2014
Kategorie: Moučníky, Dezerty, Koláče, cukroví, Jablka, Podle ovoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Budeme potřebovat:
500 glistové těsto
240 gpiškoty
1 kgnastrouhaná jablka
1 bal.skořicový cukr
1 lžičkacitronová šťáva
3 lžícekr. cukr
1,2 lmléko
3 bal.vanilkový pudink
6 lžickr. cukr
1 ksvejce
- Z listového těsta si vyválíme 2 pláty těsta o velikosti plechu (30 x 40 cm). Jedno těsto si položíme na papírem vystlaný plech na pečení (plát těsta je umístěn tak, aby překrýval i kraje).
- Na těsto umístíme těsně vedle sebe piškoty. Posypeme je cukrem a pokapeme citronovou šťávou. Nastrouhaná jablka smícháme se skořicí a navrstvíme na piškoty.
- V mléce, do kterého jsme přidali cukr si uvaříme pudinky a ještě horký nalijeme na jablka.
- Vyválený druhý plát těsta položíme na pudink, popícháme vidličkou a potřeme rozšlehaným vejcem.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Jablkovo-pudingový koláč z lístkového cesta.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Ciasto jabłkowo -budyniowe z ciasta francuskiego.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Apfel-Pudding-Kuchen mit Blätterteig an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Almás-pudingos leveles tésztában.
KOMENTÁŘE K RECEPTU