NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Jablečný koláč se slaným karamelem ve zdravější verzi
Jablečný koláč se slaným karamelem ve zdravější verzi
Recept Jablečný koláč se slaným karamelem ve zdravější verzi
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: _Nikoleta_

Kombinaci jablek a karamelu v koláči nelze odolat. Obvykle jsou tyto koláče plné cukru, ale já jsem se rozhodla připravit ho v poněkud odlehčené a zdravější verzi. Pokud rádi zkoušíte nové věci, vyzkoušejte si ho připravit i vy.

_Nikoleta_    ·   22.3.2022

Jablečný koláč se slaným karamelem ve zdravější verzi

Kombinaci jablek a karamelu v koláči nelze odolat. Obvykle jsou tyto koláče plné cukru, ale já jsem se rozhodla připravit ho v poněkud odlehčené a zdravější verzi. Pokud rádi zkoušíte nové věci, vyzkoušejte si ho připravit i vy.

35 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny

Korpus

50 g
rozmixované ovesné vločky
50 g
celozrnná špaldová mouka
50 g
kokosová mouka
80 g
máslo
10 g
třtinový cukr
5 lžic
voda

Plnka

6 ks
jablko
2 lžičky
mletá skořice
1 lžíce
med
1 ks (38 g)
vanilkový pudinkový prášek

Posypka

15 g
ovesné vločky
30 g
celozrnná špaldová mouka
15 g
třtinový cukr
2 lžičky
mletá skořice
20 g
máslo

Karamel

250 ml
kokosové mléko z plechovky
30 g
kokosový cukr
10 g
kokosový olej
špetka
sůl
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
  1. Ingredience na korpus smícháme a vytvoříme těsto. Formu o průměru 22 cm vysteleme pečícím papírem. Na spodek a okraje formy rozmačkáme připravené těsto. Dáme předpéct do trouby na 180 stupňů přibližně 10 minut.
  2. Jablka nakrájíme na menší kousky. Smícháme s medem a skořicí a povaříme s trochou vody do změknutí. Měkká jablka necháme mírně vychladnout, následně smícháme s pudingovým práškem a navrstvíme na korpus.
  3. V misce si smícháme ingredience na drobenku. Hmota by měla být sypčí. Navrstvíme ji na jablečnou nádivku a dáme péct do trouby na 180 stupňů přibližně 40 minut.
  4. Kokosové mléko s kokosovým cukrem vaříme za průběžného míchání přibližně 25-30 minut do zhoustnutí. Přidáme olej a opět mícháme. Nakonec můžeme přidat špetku soli. Karamel nalijeme na upečený a mírně vychladlý koláč.
  5. Koláč odložíme do chladničky, kde ho necháme ztuhnout.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář