Jablečný koláč se slaným karamelem ve zdravější verzi

Recept Jablečný koláč se slaným karamelem ve zdravější verzi
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Kombinaci jablek a karamelu v koláči nelze odolat. Obvykle jsou tyto koláče plné cukru, ale já jsem se rozhodla připravit ho v poněkud odlehčené a zdravější verzi. Pokud rádi zkoušíte nové věci, vyzkoušejte si ho připravit i vy.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Korpus

50 grozmixované ovesné vločky
50 gcelozrnná špaldová mouka
50 g kokosová mouka
80 gmáslo
10 g třtinový cukr
5 lžicvoda

Plnka

6 ksjablko
2 lžičkymletá skořice
1 lžícemed
1 ks (38 g)vanilkový pudinkový prášek

Posypka

15 govesné vločky
30 gcelozrnná špaldová mouka
15 g třtinový cukr
2 lžičkymletá skořice
20 gmáslo

Karamel

250 ml kokosové mléko z plechovky
30 g kokosový cukr
10 g kokosový olej
špetkasůl

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Ingredience na korpus smícháme a vytvoříme těsto. Formu o průměru 22 cm vysteleme pečícím papírem. Na spodek a okraje formy rozmačkáme připravené těsto. Dáme předpéct do trouby na 180 stupňů přibližně 10 minut.
  2. Jablka nakrájíme na menší kousky. Smícháme s medem a skořicí a povaříme s trochou vody do změknutí. Měkká jablka necháme mírně vychladnout, následně smícháme s pudingovým práškem a navrstvíme na korpus.
  3. V misce si smícháme ingredience na drobenku. Hmota by měla být sypčí. Navrstvíme ji na jablečnou nádivku a dáme péct do trouby na 180 stupňů přibližně 40 minut.
  4. Kokosové mléko s kokosovým cukrem vaříme za průběžného míchání přibližně 25-30 minut do zhoustnutí. Přidáme olej a opět mícháme. Nakonec můžeme přidat špetku soli. Karamel nalijeme na upečený a mírně vychladlý koláč.
  5. Koláč odložíme do chladničky, kde ho necháme ztuhnout.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit