Jablkový štrůdl z tvarohového těsta

Recept Jablkový štrůdl z tvarohového těsta

Přidal: , 29.8.2016

Kategorie: Štrůdly a záviny, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Jablka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tvarohové těsto je velmi křehké a chutné. Nemáte co pokazit a určitě vám při pečení nepopraská jako některé kynutá těsta. Určitě vyzkoušejte, je to mňamka! Autor: Lacusin

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 29.8.2016

Kategorie: Štrůdly a záviny, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Jablka

SUROVINY

Těsto:

250 gměkkého tvarohu (ne z vaničky)
250 gmásla (případně Hery)
250 gpolohrubé mouky
špetkasoli

Náplň:

9 ksjablek
3 lžičkyskořice
6 lžičekkr. cukru
6 lžičkystrouhanky
6 plátkůmásla

Na dohotovení:

1 ksvejce na potření

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Ze všech surovin na těsto vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici přes noc odpočinout.
  2. Těsto rozdělíme na 3 stejné díly. Z každého vyválíme plát, který posypeme 3 nastrouhanými jablky, 2 lžičkami cukru a 2 lžičkami strouhanky.
  3. Poklademe 2 plátky másla a zabalíme.
  4. Všechny 3 štrůdly přesuneme na plech, potřeme vejcem a dáme péct na 200 °C na cca 20 minut. Posypeme moučkovým cukrem.
  5. Ke kafíčku jako stvořené! Dobrou chuť :)
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit