NejRecept.cz Dezerty Štrůdly a záviny Jablkový štrůdl z tvarohového těsta
Jablkový štrůdl z tvarohového těsta
Recept Jablkový štrůdl z tvarohového těsta
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   29.8.2016

Jablkový štrůdl z tvarohového těsta

Tvarohové těsto je velmi křehké a chutné. Nemáte co pokazit a určitě vám při pečení nepopraská jako některé kynutá těsta. Určitě vyzkoušejte, je to mňamka! Autor: Lacusin

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

250 g
měkkého tvarohu (ne z vaničky)
250 g
másla (případně Hery)
250 g
polohrubé mouky
špetka
soli

Náplň:

9 ks
jablek
3 lžičky
skořice
6 lžiček
kr. cukru
6 lžičky
strouhanky
6 plátků
másla

Na dohotovení:

1 ks
vejce na potření
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ze všech surovin na těsto vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici přes noc odpočinout.
  2. Těsto rozdělíme na 3 stejné díly. Z každého vyválíme plát, který posypeme 3 nastrouhanými jablky, 2 lžičkami cukru a 2 lžičkami strouhanky.
  3. Poklademe 2 plátky másla a zabalíme.
  4. Všechny 3 štrůdly přesuneme na plech, potřeme vejcem a dáme péct na 200 °C na cca 20 minut. Posypeme moučkovým cukrem.
  5. Ke kafíčku jako stvořené! Dobrou chuť :)
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář