Jablkový štrůdl z tvarohového těsta

Tvarohové těsto je velmi křehké a chutné. Nemáte co pokazit a určitě vám při pečení nepopraská jako některé kynutá těsta. Určitě vyzkoušejte, je to mňamka! Autor: Lacusin

Přidal:, 29.8.2016
Kategorie: Štrůdly a záviny, Dezerty, Moučníky
Recept Jablkový štrůdl z tvarohového těsta

Suroviny

Těsto:
250 gměkkého tvarohu (ne z vaničky)
250 gmásla (případně Hery)
250 gpolohrubé mouky
špetkasoli
Náplň:
9 ksjablek
3 lžičkyskořice
6 lžičekkr. cukru
6 lžičkystrouhanky
6 plátkůmásla
Na dohotovení:
1 ksvejce na potření

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin na těsto vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici přes noc odpočinout.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Těsto rozdělíme na 3 stejné díly. Z každého vyválíme plát, který posypeme 3 nastrouhanými jablky, 2 lžičkami cukru a 2 lžičkami strouhanky.
  3. Poklademe 2 plátky másla a zabalíme.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Všechny 3 štrůdly přesuneme na plech, potřeme vejcem a dáme péct na 200 °C na cca 20 minut. Posypeme moučkovým cukrem.
  5. Ke kafíčku jako stvořené! Dobrou chuť :)Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.