NejRecept.cz Koláče, cukroví Jaffa bonbóny v čokoládě
Jaffa bonbóny v čokoládě
Recept Jaffa bonbóny v čokoládě
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Tortekolaci

Dezertní bonbóny obalované v bílé nebo tmavé čokoládě. Chutné jednohubky na stůl. mňamka!

NejLucka NejLucka    ·   28.2.2015

Jaffa bonbóny v čokoládě

Dezertní bonbóny obalované v bílé nebo tmavé čokoládě. Chutné jednohubky na stůl. mňamka!

Suroviny

Budeme potřebovat:

500 ml
smetana ke šlehání
350 g
tmavá čokoláda
200 g
máslo
2 bal.
Jaffa koláčky
150 g
čokoládové sušenky (bebe)
100 g
kokos

Čokoládová poleva:

300 g
bílá čokoláda
300 g
tmavá čokoláda
6 lžic
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Smetanu si dáme do hrnce a ohřejeme na mírném ohni. Přidáme na kousky nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme.
  2. Odstavíme z ohně a přidáme máslo. Mícháním rozpustíme. Když máme máslo rozpuštěné, přidáme nadrcené Jaffa koláčky, mleté sušenky a nakonec i kokos. Důkladně promícháme.
  3. Připravíme si formu, kterou vyložíme potravinářskou fólií a navrstvíme mírně vychladlou hmotu. Pěkně uhladíme a vložíme do mrazáku, dokud hmota neztvrdne.
  4. Následně si nařežeme úhledné řezy, které obalujeme v čokoládě. Čokoládu si rozpustíme nad párou, přidáme olej a spojíme (do tmavé čokolády přidáme 3 lžíce oleje a do bílé také 3 lžíce oleje). Necháme ztuhnout a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Tortekolaci

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Objevte nové recepty