NejRecept.cz Podle ovoce Jahody Jahodová galetka – koláč z tvarohového těsta plný jahod
Jahodová galetka – koláč z tvarohového těsta plný jahod
Recept Jahodová galetka – koláč z tvarohového těsta plný jahod
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
_Nikoleta_    ·   24.2.2022

Jahodová galetka – koláč z tvarohového těsta plný jahod

Jahodových dezertů je obrovské množství. Chcete-li zkusit něco nového, připravte si jahodovou galetku – tenké těsto naplněné čerstvými jahodami.

35 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto

250 g
jemný tvaroh
200 g
celozrnná špaldová mouka
1 ks
vejce
30 g
sladidlo
15 g
kokosový olej

Zbývající ingredience

jahody
1 ks
vejce
třtinový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Tvaroh, mouku, vejce, sladidlo a rozpuštěný kokosový olej smícháme. Vypracujeme tužší těsto. Trochu se bude lepit, pokud moc, přisypeme mouku.
  2. Těsto odložíme na půl hodiny do chladničky a mezitím si nakrájíme jahody na plátky.
  3. Těsto vyjmeme z chladničky a umístíme ho na pečící papír, který jsme si posypali moukou. Přímo na papíře ho rozválíme do tvaru kruhu.
  4. Přibližně 2 centimetry od okraje ukládáme do kruhu jahody, dokud nevyplníme celý kruh. Okraje sehneme směrem do středu. Kraje potřeme vajíčkem a celý koláč posypeme třtinovým cukrem.
  5. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů přibližně 30–35 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář