Jahodová galetka – koláč z tvarohového těsta plný jahod

Recept Jahodová galetka – koláč z tvarohového těsta plný jahod
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Jahodových dezertů je obrovské množství. Chcete-li zkusit něco nového, připravte si jahodovou galetku – tenké těsto naplněné čerstvými jahodami.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto

250 gjemný tvaroh
200 gcelozrnná špaldová mouka
1 ksvejce
30 gsladidlo
15 gkokosový olej

Zbývající ingredience

jahody
1 ksvejce
třtinový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Tvaroh, mouku, vejce, sladidlo a rozpuštěný kokosový olej smícháme. Vypracujeme tužší těsto. Trochu se bude lepit, pokud moc, přisypeme mouku.
  2. Těsto odložíme na půl hodiny do chladničky a mezitím si nakrájíme jahody na plátky.
  3. Těsto vyjmeme z chladničky a umístíme ho na pečící papír, který jsme si posypali moukou. Přímo na papíře ho rozválíme do tvaru kruhu.
  4. Přibližně 2 centimetry od okraje ukládáme do kruhu jahody, dokud nevyplníme celý kruh. Okraje sehneme směrem do středu. Kraje potřeme vajíčkem a celý koláč posypeme třtinovým cukrem.
  5. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů přibližně 30–35 minut.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit