Jahodová marmeláda s mátou (s kousky jahod) bez přidání cukru

Přidal: NejLucka, 17.6.2017
Kategorie: Jahodová, Džemy a marmelády, Zavařeniny, Podle ovoce, Jahody
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Minulý týden jsem si byla nasbírat jahody. Ještě že existují ten samozber ovoce. Já jsem se tam pořádně najedla, protože při sbírání můžete jíst kolik můžete a to ještě zdarma a ještě jsem si i přinesla práci domů. Dělala jsem tradiční jahodovou marmeládu i s mátou. Příjemná, ne přeslazená a hlavně osvěžující marmeláda bez přidání bílého nebo třtinového cukru. I takto to jde, bez cukru.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 17.6.2017
Kategorie: Jahodová, Džemy a marmelády, Zavařeniny, Podle ovoce, Jahody
SUROVINY
1 kgjahod
1 ksželírovacího prostředku
dle chuti(1 ks) citronu
hrstmáty
- Jahody omyjeme a odstraníme stopky.
- Poté jahody mírně rozmačkáme, přidáme želírovací prostředek a začneme vařit za občasného míchání.
- Když vařením získáme jahodový protlak, přidáme kůru a šťávu z citronu. Nakonec přidáme najemno nakrájenou mátu necháme přejít varem a promícháme.
- Horkou marmeládu plníme do sklenic, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Zdroj: Vaření a pečení s radostí
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Jahodová marmeláda s mätou (s kúskami jahôd) bez pridania cukru.
KOMENTÁŘE K RECEPTU