Jahodová marmeláda s mátou (s kousky jahod) bez přidání cukru

Minulý týden jsem si byla nasbírat jahody. Ještě že existují ten samozber ovoce. Já jsem se tam pořádně najedla, protože při sbírání můžete jíst kolik můžete a to ještě zdarma a ještě jsem si i přinesla práci domů. Dělala jsem tradiční jahodovou marmeládu i s mátou. Příjemná, ne přeslazená a hlavně osvěžující marmeláda bez přidání bílého nebo třtinového cukru. I takto to jde, bez cukru.

Recept Jahodová marmeláda s mátou (s kousky jahod) bez přidání cukru

Suroviny

1 kgjahod
1 ksželírovacího prostředku
dle chuti(1 ks) citronu
hrstmáty

Postup přípravy

  1. Jahody omyjeme a odstraníme stopky.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Poté jahody mírně rozmačkáme, přidáme želírovací prostředek a začneme vařit za občasného míchání.
  3. Když vařením získáme jahodový protlak, přidáme kůru a šťávu z citronu. Nakonec přidáme najemno nakrájenou mátu necháme přejít varem a promícháme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Horkou marmeládu plníme do sklenic, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí