Jahodové knedlíčky z tvarohového těsta se zakysanou smetanou

Jahody zaplavují obchody, zahrady i kuchyně. Spaste duši! Toto jídlo miluji. Je velmi chutné a hlavně jednoduché a rychlé na přípravu. Dokonalost na talíři. Ten kdo vymyslel toto tvarohové těsto, velmi pěkně mu děkuji. Jedla bych to snad i každý den, ale co by na to řekli doma, tak to tedy nevím. :D Autor: Danka

Přidal:Danula Vašíčková, 21.5.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Jahodové knedlíčky z tvarohového těsta se zakysanou smetanou

Suroviny

250 gměkkého tvarohu ve staniolu
70 gzměklého másla
70 gdětské krupičky
70 ghladké mouky
1 bal.vanilkový cukr
špetkasoli
citronová kůra (dala jsem 1/2 sáčku Finesse - citronová kůra s fruktózou od dr. Oetkera)
ovoce dle chuti (u nás byly jahody)

Postup přípravy

  1. Těsto vložíme asi na 2 hodinky do lednice. Pokud spěcháme, tak koulíme ihned, ale lepší je nechat těsto v chladu odpočinout. Pak už jen prsty uždibujeme kousky těsta a balíme do něho jednotlivé ovoce. Z tohoto množství uvaříte asi dvě porce knedlíků (já ukoulela 14 knedlíčků). Samozřejmě berte v potaz velikost použitého ovoce.
  2. Hotové knedlíky vhazujeme do osolené vroucí vody a za občasného promíchání čekáme, dokud nevyplavou.
  3. Pak je vařím asi ještě 3-5 minut, podle druhu ovoce.
  4. Pokud si nejste jisti, zda jsou uvařené, stačí jeden knedlíček vylovit a rozkrojit.
  5. Nemáme rádi na "ovocňáčky" tvrdý strouhaný tvaroh, takže je podávám s oslazenou zakysanou smetanou.