NejRecept.cz Dezerty Moučníky Jahodové řezy s vanilkovým krémem
Jahodové řezy s vanilkovým krémem
Recept Jahodové řezy s vanilkovým krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Petra H

Krémové jahodové řezy s vanilkovým krémem, ozdobené strouhanou bílou čokoládou. Luxus na talířku. Mňamka! Autor: Petra

Petra H Petra H    ·   14.3.2015

Jahodové řezy s vanilkovým krémem

Krémové jahodové řezy s vanilkovým krémem, ozdobené strouhanou bílou čokoládou. Luxus na talířku. Mňamka! Autor: Petra

Suroviny

Těsto:

300 g
hladká mouka
100 g
máslo
100 g
moučkový cukr
1 ks
bílek
100 g
zakysaná smetana
1 lžička
jedlá soda

Krém:

1 l
mléko
6 ks
žloutek
100 g
kukuřičný škrob
175 g
kr. cukr
2 bal.
vanilkový cukr
400 ml
smetana ke šlehání
1 bal.
vanilkový pudink
1,5 bal.
želatina prášková

Jahodová nádivka:

300 g
jahody
1 bal.
vanilkový pudink
cukr podle chuti
voda

Dále budeme potřebovat:

bílá čokoláda na ozdobu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Těsto: Máslo utřeme s cukrem, přidáme bílek a zakysanou smetanu. Postupně přidáváme prosátou mouku smíchanou se sodou a vymícháme hladké těsto. Zpracované těsto odložíme na půl hodinu do chladničky.
  2. Odleželé těsto rozdělíme na 4 stejné části. Každou část vyválíme na pomoučeném vále na tenký plát. Každý plát upečeme na otočené straně plechu, který předem potřeme máslem a posypeme moukou (nebo vyložíme papírem) při teplotě 180 stupňů. Pečeme cca 5-7 minut. Upečené pláty těsta naskládáme na sebe a zakryjeme je utěrkou.
  3. Žloutky utřeme s cukrem do pěny a postupně přiléváme mléko (cca 200 ml). Přidáme kukuřičný škrob, pudinkový prášek a důkladně smícháme, abychom neměli hrudky. Zbylé mléko dáme ohřát na oheň. Když máme mléko teplé, přidáme žloutkovou směs a vaříme do zhoustnutí za stálého míchání. Hustý krém odstavíme a zakryjeme pokličkou - necháme zcela vychladnout. Smetanu ke šlehání vyšleháme do tuha spolu s vanilkovým cukrem. Vmícháme předem připravenou želatinu podle návodu a spojíme. Oba hmoty - šlehačkovou hmotu a vanilkovou hmotu spojíme a rozdělíme na 2 části.
  4. Jahodová náplň: Jahody umyjeme a mixérem rozmixujeme (nemusíme úplně, můžeme nechat malé kousky jahod). Pokud je nutné, doplníme vodu - abychom měli 300 ml jahodové hmoty, ochutíme cukrem, přidáme vanilkový pudink a uvaříme hustou hmotu.
  5. Na jeden plát upečeného těsta navrstvíme jednu polovinu jahodové nádivky, položíme druhý plát těsta, navrstvíme 1/2 vanilkového krému, znovu položíme plát těsta a navrstvíme druhou polovinu jahodové nádivky. Položíme poslední plát těsta a na vrch naneseme zbývající vanilkový krém. Jahodovou nádivku vrstvíme teplou, aby těsta změkly. Vrch ozdobíme strouhanou čokoládou a necháme ztuhnout. Nakrájíme úhledné řezy a podáváme. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář