Jahodové sklenice s vanilkovým krémem

Recept Jahodové sklenice s vanilkovým krémem

Přidal: , 11.2.2016

Kategorie: Pudingy, Dezerty, Chuťovky, Podle ovoce, Jahody

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Velmi jednoduchý sladký dezert s jahodami. Kombinace jednotlivých vrstev v dezertu zachutná milovníkům jahod a vanilky.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 11.2.2016

Kategorie: Pudingy, Dezerty, Chuťovky, Podle ovoce, Jahody

SUROVINY

Pudink:

4 ksžloutky
1/3 šálkumoučkový cukr
200 mlsmetana ke šlehání
250 mlmléka
1 luskvanilky
3 lžícekukuřičný škrob

Dále budeme potřebovat:

kakaové sušenky
likér podle vlastní chuti
jahody + moučkový cukr + 1 bal. želatina
šlehačka na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Vanilkový lusk překrojíme na polovinu a druhou stranou (tupou) nože vybereme semínka. Dáme do hrnce, zalijeme mlékem, smetanou, přidáme cukr, kukuřičný škrob a žloutky a důkladně utřeme, abychom měli hmotu bez hrudek. Uvaříme hustý krém, který necháme mírně vychladnout.
  2. Připravíme poháry a jahodovou hmotu. Jahody jemně vidličkou rozmačkáme, přidáme cukr a nabobtnalou želatinu (želatinu připravíme podle návodu na obalu). Promícháme.
  3. Na dno sklenice navrstvíme jahody, pudink, polámané kakaové sušenky, jahody, pudink, sušenky a vrch ozdobíme šlehačkou a jahodou.

Zdroj: Vegazone

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit