Japonský zeleninový salát s asijskou zálivkou

Nedávno jsem hledala recepty na asijský způsob. Našla jsem jednoduchý salát s nejlepší zálivkou, jakou jsem kdy jedla. Je vynikající a musím se s vámi podělit s receptem. Autor: sonizna

Přidal:, 13.9.2016
Kategorie: Zálivky a dressingy, Zeleninové, Saláty
Recept Japonský zeleninový salát s asijskou zálivkou

Suroviny

Na salát:
1 kssalát little gem
1 ksmrkev
4 ksředkvičky
50 gedamame
Na zálivku:
2 lžičkyvinný ocet
2 lžičkysójová omáčka
2 lžičkytřtinový cukr
1 lžičkazázvor mletý
1 lžičkarajčatový protlak

Postup přípravy

  1. Salát nakrájíme na proužky. Mrkev nakrájíme na špalíčky, ředkvičky na kolečka.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Edamame vaříme 2 minuty ve vroucí vodě, pak je necháme zchládnout a vyloupeme je .
  3. Suroviny na zálivku smícháme dohromady a přelijeme tím zeleninu.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Množství surovin si přizpůsobíte podle množství salátu.