NejRecept.cz Dezerty Bábovky Jemná nedělní ořechová bábovka
Jemná nedělní ořechová bábovka
Recept Jemná nedělní ořechová bábovka
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka    ·   6.11.2022

Jemná nedělní ořechová bábovka

V neděli, po vydatném obědě se žádá něco sladkého. A co jiného než bábovka by to mohlo být. Doporučuji vyzkoušet chutnou ořechovou bábovku, která je jemná jako pírko. Autor: Mineralka

20 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření

NEJLEPŠÍ RECEPTY

Suroviny
3 ks
vejce
140 g
třtinový cukr
špetka
sůl
200 ml
acidofilní mléko
1/2 dcl
olej
150 g
vlašské ořechy
160 g
polohrubá mouka
1 bal.
prášek do pečiva
k poprášení
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vlašské ořechy na sucho osmahneme na pánvi a pomeleme. V misce vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Přidáme acidofilní mléko s olejem. Potom přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a ořechy, střídavě přidáváme sníh vyšlehaný z bílků se špetkou soli. Opatrně zamícháme.
  2. Těsto vylijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy. Pečeme při 175 stupních asi 40 min. Bábovku můžeme zkontrolovat píchnutím párátka, zda je dobře upečená. Pokud by ještě nebyla, dopečeme ji pod alobalem.
  3. Vychladlou bábovku posypeme moučkovým cukrem.

Video ochutnávky

Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte

Sbírky receptů

Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě

Více sbírek
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Nejnovější recepty

Každý den tipy na chutný chod pro celou rodinu

Více receptů