Jemňoučké, měkoučké buchty s párkem

Jemňoučké, měkoučké buchty s párkem uvnitř.

Recept Jemňoučké, měkoučké buchty s párkem

Suroviny

550 ghladká mouka
1/2 kostkydroždí
300 mlmléka
100 mlolej
1 lžičkakr. cukr
1 lžičkasůl
1 ksvejce
8 kspárečky

Postup přípravy

  1. Trochu mléka ohřejeme, přidáme lžičku cukru a droždí. Necháme vzejít kvásek.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce
  2. Ostatní suroviny smícháme v misce, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout.
  3. Vykynuté těsto rozválíme na hrubší plát (cca 0,5 cm) a ostrým nožem nakrájíme na menší obdélníčky (4x6 cm). Ve středu je překrojíme 4x.Tip: Fašankové Boží milosti - FOTOPOSTUP
  4. Párečky nakrájíme na menší kousky a každý kousek uložíme na těsto. Přeložíme a kraje slepíme.
  5. Překládáme je na papírem vyložený plech na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 st. cca 20 minut. Před pečením ještě vrch potřeme rozšlehaným vajíčkem.Tip: Piškotový beránek za 15 Kč

Zdroj: Coolinarika