NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Jen 3 suroviny vám postačí na přípravu dokonalé listové rolády se salkem
Jen 3 suroviny vám postačí na přípravu dokonalé listové rolády se salkem
Recept Jen 3 suroviny vám postačí na přípravu dokonalé listové rolády se salkem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Netradiční roláda z listového těsta, která se roluje až po upečení. Krém z kondenzovaného mléka (já dělala krém z obyčejného, ​​ne karamelového salka). Samozřejmě dá se využít i to karamelové, roláda bude mít jinou barvu. Zkuste. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   6.2.2021

Jen 3 suroviny vám postačí na přípravu dokonalé listové rolády se salkem

Netradiční roláda z listového těsta, která se roluje až po upečení. Krém z kondenzovaného mléka (já dělala krém z obyčejného, ​​ne karamelového salka). Samozřejmě dá se využít i to karamelové, roláda bude mít jinou barvu. Zkuste. Autor: Karambola

25 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
2 bal.
listové těsto
200 g
máslo
1 konzerva
slazené kondenzované mléko
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
  1. Listové těsto jsem měla už rozválené, použila jsem dvě balení. Před pečením nakrájejte proužky za pomocí rádýlka. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů asi 25 minut. Po upečení necháme vychladnout.
  2. Máslo vyšleháme do pěny, postupně přiléváme slazené kondenzované mléko a mixérem šleháme, dokud nemáme hladký krém.
  3. Na stůl roztáhneme potravinářskou fólii, potřeme ji trochou krému, uložíme pásky listového těsta, znovu natřeme krém, uložíme druhou řadu upečeného těsta a znovu natřeme krém. Pomocí fólie srolujeme a pořádně stlačíme. Dáme do chladničky ztuhnout.
  4. Těsto, které se zvýšilo rozdrtíme v ruce a posypeme povrch rolády. Krájíme ostrým nožem a podáváme.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář