Jogurtové langoše - nejlepší je odleželé těsto i 5 dní

Fotky zpod zářivky prostě nejsou podle mých představ, ale večeře byla na jedničku... Příště nebudou na večeři, ale k obědu a vyfotím vam to v mnohem lepším světle. Vždyť ne nadarmo se říká, že i oči jí. Dnes to bylo bez tatarské omáčky, ale příště přidám i česnekovou pastu :) Autor: Danka

Přidal:, 13.5.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Jogurtové langoše - nejlepší je odleželé těsto i 5 dní

Suroviny

Těsto:
1 kg hladké mouky
1 bal. prášek do pečiva
1 lžička soli
1 kostka čerstvého droždí
500 ml vlažného mléka
1 kelímek bílého jogurtu (170g)
3 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Do části ohřátého mléka si rozdrobíme droždí, přidáme lžíci mouky a důkladně rozmícháme.
  2. Vzešlý kvásek vlijeme do mísy ke směsi mouky, prášku do pečiva a soli, přilijeme zbytek mléka a olej, přidáme jogurt a umícháme husté těsto. poté ho přendáme na vál a ještě rukama pěkně prohněteme. Poté ho vložíme do pomaštěného igelitového sáčku, neprodyšně uzavřeme a ubytujeme v lednici.
  3. A teď už je na nás, jestli budeme langoše připravovat už druhý den nebo necháme těsto odpočívat klidně dalších 3-5 dní.
  4. Z těsta ukrajujeme menší kousky, ty roztlačíme dlaní na pomaštěné pracovní desce a necháme je chvilku "nadechnout".
  5. Poté smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova.
  6. Já natírám směsí zakysané smetany a česneku, utřeného se solí, sypu strouhaným tvrdým sýrem a navrch "cákám" kečupem.