Kapustová sekaná s bramborovou kaší

Sekaná s přídavkem kapusty. Určitě vyzkoušejte, je to chutná obměna klasické sekané, která se připravuje pouze z masa. Podávala jsem to s klasickou bramborovou kaší a s domácí čalamádou. Ale komu se hodí rýže, ať se líbí, klidně si může udělat. Autor: Adddy

Přidal:, 21.11.2017
Kategorie: Hlavní jídla, Maso, Mleté maso, Sekaná
Recept Kapustová sekaná s bramborovou kaší

Suroviny

500 gmletého masa
6-7 listůkapusty
2 ksvejce
dle chutisůl, koření mletá masa
dle potřebystrouhanka

Postup přípravy

  1. Listy kapusty spaříme ve vroucí vodě, po chvíli vyndáme a necháme okapat a vystydnout. Poté vyřízneme košťál a nakrájíme na proužky.Tip: Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem
  2. Do mísy dáme mleté maso, vejce, koření, sůl, přidáme nakrájenou kapustu, zamícháme. Přidáme hrst strouhanky.
  3. Mokrýma rukama vytvarujeme válec, který dáme do zapékací misky, podlijeme vodou a upečeme. Podáváme s bramborem či bram. kaší a čalamádou, kdo má rád. Dobrou chuť :)Tip: Tradiční velikonoční syrek/hrudka