Karamelové větrníky - FOTOPOSTUP
Vanilkové větrníky jsou velmi oblíbené, ale tyto jsou mnohem lepší. Alespoň u nás doma zmizí z plechu za pár minut. Krém je zcela jednoduchý a fantastický. Autor: akeber
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Těsto:
3 dclvody
150 ghladké mouky
150 gPalmarín (ztužený tuk)
4 ksvejce
Náplň:
1 konzervaSalko karamelové
1 bal.máslo 82%
1 bal.smetana ke šlehání
Karamelová poleva:
50 gkrystal cukr
30 gvoda (třeba vážit na váze :-))
400 gkrupice cukr
30 gSolamyl
150 gvoda
- Větrníky po upečení necháme vychladnout a prořízneme je.
- Poleva na větrníky:
Nejdříve si 50 g kr.. cukru zkaramelizujeme na mírném ohni. Přidáme vodu a stále mícháme pokud se nám nerozpustí. Obrázek č. 1, 2. Do druhého kastrolu dáme 150 ml vody, 400 g cukru a přivedeme do varu (rozvar na bublinu) obrázek č. 3. Přidej solamyl č. 4. Povaříme za stálého míchání tak dlouho jakou hustou polevu chceme mít. Pak do toho přidáme rozpuštěný tmavý karamel. Dobře zamícháme. A můžeme namáčet vrch. Pozor na prsty je to velmi horké, mám to vyzkoušené :-( - Poklademe si je na mřížku pokud poleva ztuhne. Pokud nám poleva zůstane můžeme si ji uschovat v mrazničce - na vrch dáme trošku vody a když ji budeme chtít použít jen ji nahřejeme již nevaříme.
Můj blog: Recepty akeber
KOMENTÁŘE K RECEPTU