NejRecept.cz Maso Mleté maso Karbanátky Karbenátky s bramborovou kaší
Karbenátky s bramborovou kaší
Recept Karbenátky s bramborovou kaší
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   11.8.2017

Karbenátky s bramborovou kaší

I v tomto teple třeba jíst. Dnes byly k obědu karbanátky s klasickou bramborovou kaší. Přiznám se, že v tomto teple jsem se smažila ve vlastní šťávě i já, ale pak u stolu jsme si všichni pochutnali, takže jsem byla spokojená. Já používám na karbanátky 2 typy masa, někdo však pouze jedno, tak dejte na své chutě. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Suroviny
300 g
vepřové plece
300 g
hovězího krku
200 ml
plnotučného mléka nebo 12% smetany na vaření
1 lžíce
plnotučné hořčice
3 ks
vejce
4 stroužky
česneku
špetka
sůl, čerstvě drcený pepř
špetka
mleté sladké papriky
2 lžičky
drceného kmínu
1 ks
cibule
hrst
majoránky
cca 6 lžic
strouhanky
dle potřeby
sádlo na smažení
4 lžíce
strouhanky na obalení
Postup receptu
Vytisknout
  1. Pomleté maso, utřený česnek, cibuli pokrájenou najemno a všechny ostatní suroviny, s výjimnkou vajec a strouhanky, pořádně promícháme a v uzavřené nádobě necháme přes noc odpočívat v ledničce.
  2. Druhý den přidáme vejce a strouhanky tolik, abychom získali komaktní hmotu. Dochutíme event. solí dle potřeby.
  3. Navlhčenýma rukama tvarujeme karbenátky, které obalíme ve strouhance a na rozpáleném tuku pozvolna smažíme z obou stran.
  4. Podáváme např. s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Můj blog: Vaření s Tomem

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář