Katův šleh s kuřecím masem

Klasický oběd, který se podává u nás doma v neděli. Pokud nevíte, co připravit na chutný nedělní oběd, určitě vyzkoušejte tento recept. Já jsem ho poprvé ochutnala u mamky, dnes ho dělávám i doma a obvykle uvařím tak, aby zůstalo i na další den. K tomu dělávám bramborové placky, bramboráčky (nemůže v nich chybět česnek, proto jím nešetřete) nebo ještě je to vynikající i s obyčejnou topinkou. Autor: HeMiShEk

Přidal:, 22.2.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Katův šleh s kuřecím masem

Suroviny

2 kskuřecí prsa
1 kscibule
1 ksšalotka
1 svazekjarní cibulky
1 ksčervená paprika
1 kssušená feferonka (beraní roh)
1 skleničkazavařeného leča
1 kskyselá okurka
4 stroužkyčesneku
kečup
worcesterová omáčka
sůl, pepř, olej

Postup přípravy

  1. Maso si nakrájíme, dáme do mísy, osolíme a opepříme. Zakapeme worcestrem a troškou oleje. Promícháme a necháme chvíli uležet.
  2. Cibuli si nakrájíme na céčka, šalotku na kolečka a jarní cibulku si nakrájíme pouze bílou část a kousek zelené. Papriku nakrájíme na proužky. Okurek si nakrájíme na kostičky. Česnek si nakrájíme na kolečka. Feferonku můžeme nechat v celku nebo ji nakrájet.
  3. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a dáme tam maso. Necháme krátce orestovat a přidáme cibuli, šalotku, jarní cibulku, česnek a papriku. Opět krátce restujeme.
  4. Přidáme okapané lečo, okurek, kečup a feferonku. Krátce povaříme a můžeme podávat. Nejlepší je s bramboráčky nebo topinkou. Přeji dobrou chuť.=)