Káva Dalgona

Recept Káva Dalgona
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Nebojte se, tohle není reklama na lotusky, ty zatím vážně upéct neumím. Ale na netu momentálně "krouží" recept na super osvěžující kávovou dobrotu a já zrovna přemýšlela, jak zužitkovat rozpustnou kávu, když jsme si s koupí french pressu zvykli na dobrou, čerstvě mletou kávu. Autor: Danula

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:

SUROVINY

2 lžíceinstantní kávy (použila jsem sypkou směs Jacobs Velvet)
2 lžícekrystalu
2 lžícehorké vody
vychlazené mléko a případně kostka ledu

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Do hrnečku nasypeme kávu a cukr, přilijeme horkou vodu a pomocí elektrického šlehače vyšleháme hustou pěnu. Můj první pokus se šlehačem nebyl úplně stoprocentní, takže jsem si na pomoc vzala mojí speciální spirálovou šlehací metlu a na druhý pokus jsem vyšlehala parádní pěnu, která držela jako "fík".
  2. Do sklenice nalijeme vychlazené mléko, kdo chce, může přidat kostku ledu, a nahoru pomocí lžíce navršíme kávovou pěnu. Můžeme dozdobit kakaem nebo nějakou čokoozdůbkou dle možností.
  3. Pěna sama o sobě je hodně výrazná, ale ve spojení s mlékem je to úžasně osvěžující nápoj.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit