Kávová esíčka

Fantastická křupavá esíčka s chutným kávovým krémem. Polévat čokoládou ani nemusíte, ale ta čokoláda dodá tu správnou chuť. Autor: Akeber

Recept Kávová esíčka

Suroviny

Sněhová esíčka:
5 ksbílků
350 gkrystalového cukru
Kávový krém:
3 dlsilné kávy
80 gkrystalového cukru
2 dlmléka
1 ksžloutek
30 gmaizeny
20 gmoučkového cukru
125 gmásla
Čokoládová poleva:
100 ghořké čokolády
2 PLztuženého tuku (Cera)

Postup přípravy

  1. Vyšleháme bílky až nám vznikne pevný sníh. Do toho po lžících vmícháváme cukr mixérem. Dát nad páru a ještě šlehat alespoň 15 minut. Sníh musí být pevný. Na papír vytáčíme pomocí cukrářského sáčku esíčka. Dáme sušit do trouby na 120 C.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Krystalový cukr upálíme na karamel, zalijeme horkou kávou a povaříme až se karamel pořádně rozpustí. Mícháme by se nepřipálil. V mléce rozmícháme maizenu a žloutek, za stálého míchání přilijeme k vroucí kávě a vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout. Máslo utřeme a po lžících přidáváme kávový krém. Dobře vyšleháme, aby byl hladký. Pomocí sáčku vytlačujeme na esíčka.
  3. Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu i ztužený tuk. Esíčka namáčíme v čokoládě. Necháme ztuhnout v chladu.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.

Můj blog: Akeber