NejRecept.cz Dezerty Moučníky Kinder mléčný řez bez mouky
Kinder mléčný řez bez mouky
Recept Kinder mléčný řez bez mouky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   11.4.2018

Kinder mléčný řez bez mouky

,,Mamííí, mamííí, máme Kinder?,, Ne, ne, zlatíčko, my máme něco mnohem lepšího... I bez mouky se dá dosáhnout dokonalý korpus. Zkoušela jsem nejprve s moukou, protože jsem nevěřila, že to vyjde. Byl příliš vysoký a nepodobal se vůbec na ten kinder řez z obchodu, tak jsem našla odvahu a udělala jsem korpus bez mouky. A představte si, vyšel. Autor: Danka

Sdílet na Facebooku
Suroviny
5 ks
vajec
100 g
moučkového cukru
50 g
kvalitního holandského kakaa
špetka
soli
1 kelímek
smetany ke šlehání (200g)
1 bal.
ztužovač šlehačky
250 g
měkkého vaničkového tvarohu
1 bal.
vanilkový cukr
med dle chuti
Postup receptu
Vytisknout
  1. V míse ušleháme ručním elektrickým šlehačem žloutky s cukrem do husté bílé pěny (nepodceňujte délku šlehání, šlehám asi 10 minut).
  2. Pak už jen vařečkou vmícháme kakao a tuhý sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli.
  3. Těsto vlijeme na velký nízký plech (42x32cm), vystlaný pečícím papírem a pečeme 12 minut na 190 stupňů. Zchladlý plát těsta překlopíme na tác, stáhneme papír, překrojíme napůl, jednu polovinu korpusu potřeme krémem, přiklopíme druhou polovinou, lehce přimáčkneme a dáme do ledničky ztuhnout.
  4. Krém: Šlehačku vyšleháme se ztužovačem, lehce přimícháme tvaroh, vanilkový cukr a med dle chuti.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář