Kinder mléčný řez bez mouky

,,Mamííí, mamííí, máme Kinder?,, Ne, ne, zlatíčko, my máme něco mnohem lepšího... I bez mouky se dá dosáhnout dokonalý korpus. Zkoušela jsem nejprve s moukou, protože jsem nevěřila, že to vyjde. Byl příliš vysoký a nepodobal se vůbec na ten kinder řez z obchodu, tak jsem našla odvahu a udělala jsem korpus bez mouky. A představte si, vyšel. Autor: Danka

Přidal:, 11.4.2018
Kategorie: Moučníky
Kinder mléčný řez bez mouky

Suroviny

5 ksvajec
100 gmoučkového cukru
50 gkvalitního holandského kakaa
špetkasoli
1 kelímeksmetany ke šlehání (200g)
1 bal.ztužovač šlehačky
250 gměkkého vaničkového tvarohu
1 bal.vanilkový cukr
med dle chuti

Postup přípravy

  1. V míse ušleháme ručním elektrickým šlehačem žloutky s cukrem do husté bílé pěny (nepodceňujte délku šlehání, šlehám asi 10 minut).
  2. Pak už jen vařečkou vmícháme kakao a tuhý sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli.
  3. Těsto vlijeme na velký nízký plech (42x32cm), vystlaný pečícím papírem a pečeme 12 minut na 190 stupňů. Zchladlý plát těsta překlopíme na tác, stáhneme papír, překrojíme napůl, jednu polovinu korpusu potřeme krémem, přiklopíme druhou polovinou, lehce přimáčkneme a dáme do ledničky ztuhnout.
  4. Krém: Šlehačku vyšleháme se ztužovačem, lehce přimícháme tvaroh, vanilkový cukr a med dle chuti.