NejRecept.cz Pečivo Rohlíky Klasické a celozrnné rohlíky
Klasické a celozrnné rohlíky
Recept Klasické a celozrnné rohlíky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Petra H Petra H    ·   19.6.2020

Klasické a celozrnné rohlíky

A ještě jsem se dala také na pečení chleba a rohlíků. Tak posílám také jeden recept na rohlíky. Jsou výborné. Do jedné dávky jsem dávala hladkou mouku a do druhé celozrnnou, takže jsem měla 2 druhy, normální klasické a celozrnné. Autor: Petra

105 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
hladké mouky (nebo pšeničné celozrnné)
2 lžičky
soli
30 g
sádla
30 g
oleje
300 ml
mléka
1 lžička
cukru
1 kostka
droždí (42 g)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Mléko zahřejeme, aby bylo teplé, přidáme lžičku cukru, rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek.
  2. V míse smícháme ostatní suroviny, přidáme vzešlý kvásek a zaděláme těsto. Necháme na teplém místě vykynout asi 3/4 hodiny.
  3. Po vykynutí těsto rozdělíme na 60 g kousky, ze kterých vyválíme trojúhelníky a od širší strany zavineme do tvaru rohlíků.
  4. Dáváme je na plech vyložený pečícím papírem a necháme opět kynout asi 40 minut.
  5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů přibližně 15 minut. Z této dávky je přibližně 15 rohlíků.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář