Klasické a celozrnné rohlíky

Recept Klasické a celozrnné rohlíky

Přidal: Petra H, 19.6.2020

Kategorie: Rohlíky, Pečivo

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

A ještě jsem se dala také na pečení chleba a rohlíků. Tak posílám také jeden recept na rohlíky. Jsou výborné. Do jedné dávky jsem dávala hladkou mouku a do druhé celozrnnou, takže jsem měla 2 druhy, normální klasické a celozrnné. Autor: Petra

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Petra H, 19.6.2020

Kategorie: Rohlíky, Pečivo

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

500 ghladké mouky (nebo pšeničné celozrnné)
2 lžičkysoli
30 gsádla
30 goleje
300 mlmléka
1 lžičkacukru
1 kostkadroždí (42 g)

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Mléko zahřejeme, aby bylo teplé, přidáme lžičku cukru, rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek.
  2. V míse smícháme ostatní suroviny, přidáme vzešlý kvásek a zaděláme těsto. Necháme na teplém místě vykynout asi 3/4 hodiny.
  3. Po vykynutí těsto rozdělíme na 60 g kousky, ze kterých vyválíme trojúhelníky a od širší strany zavineme do tvaru rohlíků.
  4. Dáváme je na plech vyložený pečícím papírem a necháme opět kynout asi 40 minut.
  5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů přibližně 15 minut. Z této dávky je přibližně 15 rohlíků.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit