Koblihy pečené jako muffiny

Přidal: NejLucka, 15.2.2017
Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Nejlepší dezerty, Koblihy, Dezerty, Oběd
Nahraj fotku a pochlub se
Koblihy jsem nikdy neměla ráda. Na rozdíl od vdolečků, kterou jsou taky smažené, mi vždycky připadaly moc mastné a "těžké". Proto jsem nikdy nepřemýšlela nad tím, že bych je zkusila připravit doma. Tedy až do té doby, než jsem objevila tenhle recept, kde se koblihy pečou v muffinové formě. To jsem prostě musela vyzkoušet :) Zkusila jsem a změnila svůj názor na koblihy, tedy na ty pečené. Koblihy jsou skvělé, těsto je krásně jemné a měkoučké. Úžasně voní :) Vypadají sice spíš jako malé hříbečky, než kulaté kobližky, ale to myslím vůbec nevadí.
Nahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 15.2.2017
Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Nejlepší dezerty, Koblihy, Dezerty, Oběd
SUROVINY
- Z vlažného mléka, cukru a droždí si připravte kvásek.
- Mouku se špetkou soli prosejte do mísy. Máslo rozpusťte a nechte vychladnout.
- Do kvásku přidejte žloutky a citronovou kůru a prošlehejte. Směs vlijte do mouky a začněte propracovávat těsto. Po chvilce přilijte zchladlé máslo a vypracujte hladké a nelepivé těsto.
- Dejte do misky, přikryjte a nechte na teplém místě kynout. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.Připravte si formu na muffiny, kterou vyložte papírovými košíčky.
- Vykynuté těsto rozdělte na 8-10 kousků, každý kousek v dlani zmáčkněte do placičky, doprostřed dejte lžičku marmelády a konce dobře spojte. Vytvarujte do kuličky a vložte do papírového košíčku, spojem dolů. Stejným způsobem připravte zbývající těsto. Koblihy přikryjte utěrkou a nechte ještě chvilku kynout.
- Koblihy jsou nejlepší čerstvě upečené, ale chutnají skvěle i druhý den.