Kokosová roláda s karamelem v oplatce

Jednoduchá roláda, na které si určitě pochutnáte. Měkoučký karamel, kokosová nádivka, mäkkká oplatka - mňamka! Je opravdu velmi jednoduchá, jednodušší dezert jsem ještě nedělala. Karamel jsem dělala domácí, poctivý, z cukru. Nepoužívala jsem žádné karamelové salko, ale pokud si to chcete ještě urychlit, tak kupte z obchodu karamelové salko a to stačí natřít na oplátku. Bude to pak pouze 5 minutová záležitost :) Autor: Jaja

Recept Kokosová roláda s karamelem v oplatce

Suroviny

Karamelová vrstva:
100 gkr. cukr
175 mlvoda
150 gmleté sušenky
Kokosová vrstva:
100 gmoučkový cukr
100 gmáslo
3 lžícevoda
100 gsušené mléko
4 lžícekokos
Dále budeme potřebovat:
1 ksdortová oplatka

Postup přípravy

  1. Na stůl si rozložíme oplatku.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce
  2. Na mírném ohni necháme zkaramelizovat cukr. Když dostaneme karamel, přilijeme vodu a vaříme po dobu 2-3 minut, dokud se karamel ve vodě nerozpustí. Pak přidáme rozmixované sušenky na prášek a promícháme. Ihned navrstvíme na oplátku.
  3. Máslo s cukrem a vodou rozpustíme na mírném ohni nebo ve vodní lázni. Rozpuštěnou hmotu odstavíme a přimícháme sušené mléko a kokos. Promícháme a navrstvíme na karamelovou vrstvu.Tip: Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem
  4. Necháme cca 5 minut stát a následně srolujeme.
  5. Oplatka změkla díky horkému karamelu, proto se jednoduše sroluje. Zabalíme do alobalu a odložíme do lednice nejlépe na celou noc.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole