NejRecept.cz Dezerty Moučníky Kokosové řezy se žloutkovým krémem
Kokosové řezy se žloutkovým krémem
Recept Kokosové řezy se žloutkovým krémem
Foto: Jaja79

Vynikající kokosové řezy se žloutkovým krémem. Dvě kakaové těsta, mezi nimi kokosová náplň a na vrchu lahodný žloutkový krém. Někdo tyto řezy dělává pouze se žloutkovou polevou (žloutky vyšlehá s cukrem do pěny a dá na horký koláč a nechá zaschnout). Já nejsem velký kamarád s touto žloutkovou polevou, vždy se mi při krájení lámala, tak jsem si vymyslela tento žloutkový krém, který je tak lahodný, že s kokosovou náplní dokonale ladí. Určitě vyzkoušejte. Po nakárjaní budete mít úhledné řezy. Autor: Jaja

Jaja79    ·   4.3.2016

Kokosové řezy se žloutkovým krémem

Vynikající kokosové řezy se žloutkovým krémem. Dvě kakaové těsta, mezi nimi kokosová náplň a na vrchu lahodný žloutkový krém. Někdo tyto řezy dělává pouze se žloutkovou polevou (žloutky vyšlehá s cukrem do pěny a dá na horký koláč a nechá zaschnout). Já nejsem velký kamarád s touto žloutkovou polevou, vždy se mi při krájení lámala, tak jsem si vymyslela tento žloutkový krém, který je tak lahodný, že s kokosovou náplní dokonale ladí. Určitě vyzkoušejte. Po nakárjaní budete mít úhledné řezy. Autor: Jaja

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

250 g
hladká mouka
125 g
máslo
100 g
moučkový cukr
20 g
kakao
1 bal.
prášek do pečiva
1 ks
žloutek
100 ml
mléka

Kokosová náplň:

200 g
kokos
5 ks
bílku
120 g
moučkový cukr
1 bal.
vanilkový cukr

Krém:

4 ks
žloutku
300 ml
mléka
150 g
kr. cukr
2 bal.
vanilkový cukr
200 g
máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Mouku, prášek do pečiva a kakao prosejeme do velké misky, přidáme nastrouhané máslo a zpracujeme. Přidáme cukr, žloutek a 50 ml mléka. Zpracujeme hladké elastické těsto (podle potřeby doléváme zbylé mléko).
  2. Zpracované kakaové těsto rozdělíme na polovinu a každý kousek rozválíme na obdélník o rozměru 35 x 27 cm.
  3. Těsto přendáme do vyšší formy, kterou jsme vyložili papírem na pečení, navrstvíme kokosovou nádivku a položíme druhý plát těsta.
  4. Kokosová náplň:
    Bílky vyšleháme do tuhé pěny se špetkou soli, těsně před koncem šlehání přidáme cukr, vanilkový cukr a šleháme do lesklé pěny. Nakonec vařečkou přimícháme kokos.
  5. Takto připravené řezy dáme péct do předem vyhřáté trouby - pečeme při teplotě 160 stupňů do zlata. Pokud se během pečení vytvoří na povrchu vzduchové bubliny, jednoduše je propíchněte párátkem. Upečené řezy necháme vychladnout.
  6. Žloutky utřeme vidličkou s vanilkovým a kr. cukrem, přilijeme mléko a vaříme na mírném ohni do zhoustnutí.
  7. Máslo utřeme mixérem do pěny a postupně přidáme vychladlý žloutkový pudink.
  8. Krém navrstvíme na vychladlé řezy a pěkně uhladíme. Odložíme do chladničky ztuhnout a před podáváním vrch ozdobíme kokosem nebo strouhanou čokoládou.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář