Koláč ze švestkového kompotu, bez vajec a mléka

Recept Koláč ze švestkového kompotu, bez vajec a mléka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Nakopilo se nám doma více kompotů, a proto jsem se z nich rozhodla něco upéct. Vymyslela jsem koláč, který je vhodný i pro lidi s intolerancí na vajíčka či laktózu. Koláč se povedl, je jednoduchý a chutný.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Cesto

500 ml švestkový kompot
130 ghladká mouka (špaldová, pšeničná)
20 gkakao
10 g čokoládový pudinkový prášek
2 lžičkymletá skořice
1 bal.vanilinový cukr
1 lžičkaprášek do pečiva
rumové aroma
případně sladidlo (závisí na sladkosti kompotu)

Ořechová vrstva

100 gmleté vlašské ořechy
50 mlrum
20 g med

Švestková vrstva

500 ml švestkový kompot
25 gmed
25 g škrob
15 g zlatý klas (lze použít pouze škrob, jen zlatý klas nebo nahradit vanilkovým pudingovým práškem)

Kakaová poleva

20 gkakao
1 lžičkamletá skořice
40 g švestková povidla
20 g med
3 lžícevoda

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Švestkový kompot rozmixujeme tyčovým mixérem. Suché ingredience na těsto smícháme. Přidáme rozmixovaný kompot a promícháme. Těsto vylijeme do malé formy vystlané pečícím papírem a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 25 minut. Po dopečení stáhneme pečící papír a korpus vložíme zpět do formy.
  2. Ořechy smícháme s medem a rumem. Navrstvíme na upečený korpus.
  3. Švestkový kompot na švestkovou část opět rozmixujeme tyčovým mixérem. Dáme do hrnce, přidáme med a škrob se zlatým klasem, které jsme rozmíchali ve vodě (nebo šťávě z kompotu). Vaříme do zhoustnutí jako pudink. Necháme mírně vychladnout. Navrstvíme na ořechovou část.
  4. Kakaovou polevu si připravíme smícháním všech ingrediencí. Polevu rovnoměrně rozetřeme na švestkovou část. Připravený koláč odložíme ztuhnout do chladničky alespoň na 3 hodiny.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit