NejRecept.cz Dezerty Moučníky Koláček ledové nebe
Koláček ledové nebe
Recept Koláček ledové nebe
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Petra H

Krémové řezy s krásným názvem a ještě lepší chutí. Pokud jste fanouškem krémových zákusků a nemáte rádi ty suché, tak doporučuji vyzkoušet. Jeden z těch nejlepších krémových, jaké jsem dělala. Bílkové těsto, žloutky použijeme do krému a na vrch vyšleháme půl litru šlehačky. Ozdobíme podle vlastní fantazie a dáme do lednice pořádně vychladit. Autor: Petra

Petra H Petra H    ·   2.1.2015

Koláček ledové nebe

Krémové řezy s krásným názvem a ještě lepší chutí. Pokud jste fanouškem krémových zákusků a nemáte rádi ty suché, tak doporučuji vyzkoušet. Jeden z těch nejlepších krémových, jaké jsem dělala. Bílkové těsto, žloutky použijeme do krému a na vrch vyšleháme půl litru šlehačky. Ozdobíme podle vlastní fantazie a dáme do lednice pořádně vychladit. Autor: Petra

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

8 ks
bílku
8 lžic
kr. cukr
8 lžic
polohrubá mouka
1 bal.
prášek do pečiva
300 ml
horké mléko

Krém:

8 ks
žloutku
1,2 l
mléko
10 lžic
kukuřičný škrob
3 bal.
vanilkový cukr
10 lžic
kr. cukr
200 g
máslo
500 ml
smetana ke šlehání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si formu na pečení o velikosti 42 x 36 cm. Vyložíme ho papírem.
  2. Bílky s cukrem vyšleháme do pěny a postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Dáme zapéct na 180 stupňů do zlata.
  3. Upečené těsto vyjmeme, popícháme vidličkou a zalijeme horkým mlékem.
  4. Připravíme si krém. Žloutky s kr. a vanilkovým cukrem vymícháme nad párou. V hrnci si dáme ohřát mléko a rozděláme v něm kukuřičný škrob tak, abychom neměli hrudky. Postupně přidáváme žloutkovou hmotu a vaříme do zhoustnutí. Hustý krém odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
  5. Máslo si mixérem vymícháme do pěny a postupně přidáváme vychladlou žloutkovou směs. Šlehačku si vyšleháme mixérem do pěny a dáme na půl hodiny do chladničky.
  6. Můžeme vrstvit. Na upečený a navlhlý korpus navrstvíme žloutkový krém a na krém šlehačku. Necháme v lednici ztuhnout. Ozdobíme strouhanou čokoládou a podáváme. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář