NejRecept.cz Maso Vepřové maso Košovská pochoutka podávaná s chlebem
Košovská pochoutka podávaná s chlebem
Recept Košovská pochoutka podávaná s chlebem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mineralka

Fantastické hlavní jídlo, které je u nás doma velmi oblíbené. Je to tradiční jídlo ze středního Slovenska, z obce Koš. Zkuste. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   17.11.2020

Košovská pochoutka podávaná s chlebem

Fantastické hlavní jídlo, které je u nás doma velmi oblíbené. Je to tradiční jídlo ze středního Slovenska, z obce Koš. Zkuste. Autor: Mineralka

30 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny
500 g
vepřová pečeně
350 ml (pohár)
sterilované okurky
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
podle chuti
pepř
3-4 lžíce
hořčice
cca 250 ml
šťáva z okurek
podle chuti
chilli papričky
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
  1. Maso nakrájíme na malé nudličky, orestujeme zprudka na oleji, osolíme i opepříme a dusíme, pustí šťávu. Dusíme doměkka.
  2. Mezitím podlijeme okurkovou šťávou.
  3. K měkkému masu přidáme na kostičky nakrájené sterilované okurky a plnotučné hořčici.
  4. Necháme přejít varem, případně dáme nakrájenou chilli papričku, kdo má rád pikantní.
  5. Podáváme s čerstvým chlebem, případně s bramboračkami.
Komentáře k receptu
Brahousek    ·   4.4.2022   ·   Odpovědět   ·  

Moc kyselé na náš vkus..jinak by to byla bez toho láku z okurek asi super

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář